Vineri 27 Septembrie

VIDEO. Raed Arafat, despre viitura care vine pe Dunăre: „Trebuie să fim foarte atenţi”


Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a anunțat, într-o videoconferință, că se intră în faza de pregătire, înainte de viitura care vine pe Dunăre. 

Oficialul a cerut  Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) din judeţele traversate de fluviul Dunărea să informeze populația cu privire la ce urmează să se întâmple și dacă e nevoie să-i evacueze. 

Mai mult, cetățenii să aibă asupra lor acte, bani, medicamente și să fie pregătiți pentru orice situație. 

Intrăm în faza de pregătire, înainte de viitura care vine pe Dunăre. Comparativ cu ce s-a întâmplat în urmă cu două săptămâni, la Galaţi, aici ştim că vine viitura şi ştim că este o situaţie care trebuie să fim foarte atenţi asupra ei şi putem anticipa. Ăsta este cel mai important lucru, deci putem anticipa, să ne pregătim şi să luăm măsuri din timp. Aici nu mai există motiv ca oricare dintre autorităţi să fie luat prin surprindere, fiindcă ştim că vine viitura”, a spus Arafat, notează news.ro

Citește și: Debitul Dunării crește îngrijorător! Viitura care a făcut ravagii în Ungaria va lovi și România/ Când ajunge în țara noastră

De asemenea, Raed Arafat a mai menționat că în momentul în care apare un cod portocaliu, să se activeze grupele operative. 

De acum, înainte de apară vreun cod, undeva, activaţi toate planurile, vedeţi pregătirea pentru evacuare, localităţile care e posibil să se dea ordin de evacuare, de unde se aduc mijloacele. Pregătiţi populaţia, să aibă la ei lucrurile necesare, într-o gentuţă, să nu se întoarcă după acte, după bani, după medicamente. Să le aibă gata de plecare, dacă va fi impusă evacuarea. Chiar dacă şansele sunt minime, trebuie ca autoritatea locale să explice populaţiei din comune, din sate, cum trebuie să se comporte în caz de ordin de evacuare”, a mai spus Arafat.



Comentarii Facebook