Sambata 19 Octombrie

Vreme de vară la final de octombrie! Temperaturile vor fi în creștere ușoară


Vremea rece și temperaturile de până la minus 8 grade Celsius au pus stăpânire pe România, dar vremea se va schimba radical în următoarele zile. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a anunțat că de marți, 22 octombrie, când temperaturile vor fi în creștere ușoară. Se va înregistra, mai ales în regiunile extracarpatice, din nou, valori de peste 20-22°C.

„Până atunci, însă, acest sfârșit de săptămână va fi caracterizat de o vreme în care nopțile și diminețile vor fi reci. Temperaturi negative, în special în depresiuni, până la minus șapte -8°C. Și în această dimineață am avut valori coborâte, inclusiv în Capitală, o minimă de -1°C. Dar chiar și maximele la acest sfârșit de săptămână vor caracteriza o vreme mai rece, pentru că acestea se vor situa, în general, între nouă până la 17. 18°C, ceea ce ar însemna valori ușor sub cele normale, specifice datei din calendar”, a declarat Elena Mateescu. 

Meteorologii au anunțat că în acest weekend, vremea va continua să fie mult mai rece decât este normal pentru luna octombrie, temperaturile maxime fiind cuprinse între 11 și 18 grade.

Dimineața și noaptea vor fi temperaturi cuprinse între -3 și 5 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei.

Comentarii Facebook