Zbor lin spre cer! Cine sunt piloții și militarii care au murit în urma prăbușirii MIG -ului și a elicopterului Puma - FOTO
Opt militari, între care și pilotul unui MIG 21 Lancer, au murit miercuri seara, după prăbușirea unui avion MIG 21 Lancer și a unui elicopter IAR 220 - Puma.
Cine sunt cei 7 militari din elicopterul prăbușit
În catastrofa aviatică de miercuri, 2 martie, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma, şi-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului comunicați inițial, urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române.
Locotenent-comandor Bogdan Florin, pilot, în vârstă de 41 de ani, angajat din anul 2003, avea la activ peste 1500 de ore de zbor, era căsătorit şi avea trei copii.
Locotenent Pătrașcu Sorin, copilot, în vârstă de 27 de ani, angajat din anul 2016, avea 500 de ore de zbor, necăsătorit.
Maistrul militar principal Banu Gelu, angajat din anul 1993, în vârstă de 52 de ani, avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.
Caporal cls. a III-a Lateș Cătălin, operator căutare-salvare, 29 de ani, angajat din 2012, căsătorit, doi copii.
Sergent Marinescu Ionuț, personal de însoțire medico-sanitar, 43 de ani, angajat din 2002, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls. I Carp Vlad, 39 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, căsătorit, un copil.
Maistru militar cls. a II-a Bosoi Sergiu, 37 de ani, scafandru marin, salvator pe mare, angajat din 2005, tatăl a doi copii.
Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 - Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura radio cu baza în jurul orei 20.44 şi s-a prăbuşit în zona localității Gura Dobrogei, județul Constanța, la aproximativ 11 km de aerodrom.
Operațiunile de căutare–salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR sunt încă în desfășurare.
Ministrul apărării naţionale și șeful Statului Major al Apărării îşi exprimă profundul regret pentru tragicul eveniment şi sunt alături de familiile militarilor decedați.
Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din ţară şi în cele dislocate în afara teritoriului naţional vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.
Pilotul aeronavei MiG-21 LanceR a decedat
Căpitanul Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa.
Pilotul avea 31 de ani, era căsătorit şi nu avea copii. Din anul 2014, îndeplinea funcţia de pilot în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă în Baza 86 Aeriană de la Borcea. Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.
O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene și Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Constanța continuă cercetarea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.
Conducerea Ministerului Apărării îşi exprimă regretul pentru tragicul accident şi este alături de familia îndoliată a căpitanului Costinel Iosif Niță, căzut la datorie.
Joi, 3 martie, în toate unităţile militare din țară și în cele dislocate în afara teritoriului național vor fi organizate ceremonii militare și religioase de comemorare pentru militarii căzuți la datorie.
Aeronava prăbușită în apropiere de localitatea Cogealac, într-o zonă nelocuită, făcea parte dintr-o formație de două avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriană deasupra Dobrogei.
Legătura radio a turnului de control cu aeronava prăbușită a fost pierdută la ora 20.00, iar la ora 20.03 a dispărut de pe radar, într-o zonă cuprinsă între localitățile Cogealac și Gura Dobrogei.
Toate aeronavele de tipul celor implicate în catastrofele aviatice din seara zilei de 2 martie, MiG-21 LanceR, respectiv IAR 330 Puma, au fost consemnate la sol până la elucidarea cauzelor producerii prăbușirilor.
5 Comentarii
Vai si amar de ea armata...erau doar in patrulare, un pic de vant si s-au prabusit! Ce ne facem daca dă razboiul peste noi? Cu de astia mergem la lupta, incompetenti? Si cu pensati si epilati? Asta e realitatea trista a tării! Multumim!
iar ne serviti rahat la meniu zilei si majoritatea oamenilor infuleca.
Alaltaieri, cand s-au prabusit cele 2 aeronave, in SUA se scria despre asa ceva:
tot ieri, aparea asta in america:
https://nypost.com/2022/03/02/us-can-use-electronic-warfare-to-aid-ukraine-against-russia/
....cam ciudat, nu?
Cine o sa fie tras la raspundere pentru ce s-a intamplat?Cine ii vinovat ca armata romana in 2022 are in dotare aparate din 1970?Cine ii vinovat ca armata romana trimite pilotii in avioane kamikaze?Cand o sa vedem demisile burtosilor umflati de salarii si pensii speciale aflati la conducerea armatei?
Astia de la mapn au uitat sa publice textul sablon in cazurile astea . Cum ca ,, eroii ,, care au jurat sa apere tarisoara , vazand ca se prabusesc , au ,,dirijat,, aeronavele defecte spre zone nelocuite pentru a nu lovi localitati si a nu cauza pierderi de vieti omenesti la sol .
Ma uitam ieri seara la meteo in zona dobrogea...33km/h. Zici ca era elicopter facut din hartie...Ori s-a gresit GRAV la pilotaj, ori era echipamentul defect, ori au tras rhusii
Condoleanta familiilor