Duminica 8 Septembrie

5 motive pentru care la Cluj Alianța Dreapta Unită este alegerea corectă pe 9 iunie- FOTO (P)


Iată cele 5 motive pentru care Alianța Dreapta Unită este alegerea corectă duminică, 9 iunie 2024


1. Consilierii USR au demonstrat prin fapte în ultimii 4 ani că nu sunt doar o mașinărie de vot

Odată cu intrarea USR în Consiliul Local Cluj, scena politică locală s-a reconfigurat.  Ședințele de Consiliu Local au început să fie un spațiu unde se discută problemele clujenilor și nu doar un formalism unde se ridică mâna fără obiecții.

Cu doar 5 consilieri din 27, USR Cluj a fost cel mai activ grup de consilieri locali. “Amazoanele” Adriana Cristian și Alexandra Oană, așa cum au fost numite de presa clujeană, candidează pentru un nou mandat. În ultimii 4 ani, acestea au pus presiune ședință de ședință pentru ca lucrurile în Cluj-Napoca să se întâmple mai repede și mai bine.

Astfel, la inițiativa USR:

* s-au majorat bursele elevilor

* s-a extins programul Masă Caldă

* s-a demarat construirea primului centru de tratare a adicțiilor

* a început construirea primei școli din cartierul Bună Ziua

* s-a extins transportul de noapte

* s-au modernizat străzi precum Gorunului sau Octavian Fodor

* s-au instalat coșuri de gunoi pentru deșeuri animale

* s-au implementat programe de pregătire digitală pentru profesori, vouchere culturale și sportive pentru elevi

* s-au făcut demersuri pentru sporirea protecției zonei Hoia Baciu

Acestea și multe altele, din opoziție. Cu 10 consilieri, Dreapta Unită ar putea face și mai multe proiecte pentru fiecare cartier în parte.

2. Candidații Dreptei Unite cunosc problemele orașului și au soluții

Consilierii USR au ieșit în stradă în fiecare an și au discutat cu clujenii. Au dus problemele oamenilor în Consiliul Local și au căutat soluții. 

Alexandra Oană, consilieră locală USR: “În ultimii patru ani, am mers în cartiere ori de câte ori a fost nevoie. Am votat în Consiliul Local Cluj toate investițiile propuse pentru oraș și am cerut administrației calendare clare de implementare. Am monitorizat desfășurarea lucrărilor și am atras atenția din timp atunci când au apărut întârzieri. Am forțat administrația să facă mai mult și mai repede, însă este mult loc de mai bine. Jumătate din bugetul de dezvoltare rămâne necheltuit an de an. Asta înseamnă că proiecte pentru care sunt bani să fie făcute în 4 ani, administrației PNL îi ia 8 ani să le facă. Noi vrem o administrație care ține pasul cu Clujul, o administrație care face mai mult, mai repede și mai bine.”

Angajamentul lui Viorel Băltărețu și al echipei Dreapta Unită este de a prioritiza construirea centurii metropolitane, de a asigura dezvoltarea urbană coerentă, fără favoritisme sau compromisuri, dar și de a crea mai multe zone de agrement și oportunități de petrecere a timpului liber. Dreapta Unită propune asigurarea de creșe, grădinițe și școli în toate cartierele, dar si rezolvarea problemelor care ne afectează sănătatea: reducerea poluării și eliminarea mirosului pestilențial.

3. Dreapta Unită propune o echipă de oameni bine pregătiți, cu foarte multă școală

Toți candidații Dreptei Unite sunt oameni împliniți profesional în activitatea lor de bază, oameni bine școliți, care își doresc să accelereze implementarea proiectelor în Cluj-Napoca.

Lista de candidați este deschisă de Adriana Cristian, ingineră telecomunicații cu un master în Studii Europene și cu experiență de peste 14 ani ca manager de proiect, de risc și de schimbare în diverse companii.

Printre candidații la Consiliul Local se regăsesc ingineri, doctori, juriști, antreprenori, toți oameni performanți, pregătiți să apere interesele clujenilor în Consiliul Local.

4. Dreapta Unită are pe locuri eligibile un număr echilibrat de femei si bărbați, dar și candidați tineri

Cinci din primii zece candidați ai Alianței Dreapta Unită (USR – PMP – Forța Dreptei) pentru Consiliul Local Cluj-Napoca sunt femei.

Pe poziția a treia se află Alexandra Oană (39 de ani), cadru didactic cu 15 ani de experiență atât în sistemul public de învățământ, cât și în cel privat.

Locul șase este ocupat de Mihaela Nia (38 de ani), profesor logoped, cu un master în Psihologie clinică, consiliere psihologică și psihoterapie.

Și tinerii sunt bine reprezentați. Alianța Dreapta Unită îl propune pe locul al 5-lea pe lista pentru Consiliul Local Cluj-Napoca pe Paul Helmer, un tânăr de 26 de ani, fost olimpic internațional, team leader într-o companie de IT și cadru didactic asociat la Facultatea de Automatică și Calculatoare.

5. Dreapta Unită este singura forță politică care poate feri Clujul de o majoritate PNL-PSD în Consiliul Local și veghea asupra felului în care se cheltuie banii clujenilor.

Adriana Cristian, consilieră locală USR: “Ne-am opus cheltuirii ineficiente a banilor publici, ne-am opus sporurilor de obezitate pentru funcționarii din Primărie. La Cluj, PSD a condus prin PNL. Acum sunt pregătiți să obțină și mai multă putere. Cu 10 consilieri, putem să oprim căpușarea orașului de către interesele comasaților.”

Votând Dreapta Unită, asiguri o majoritate de dreapta în Consiliul Local Cluj!

Acest articol este unul publicitar, oferit de USR în cadrul campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie 2024, Cod mandatar  CMF: 41240005

Comentarii Facebook