Adio spațiu verde! Pe terenul fostului ștrand municipal se poate construi/În centrul Clujului poate răsări oricând un nou hotel


Adio spațiu verde sau ștrand în centrul Clujului! Unita Turism, proprietara terenului fostului ștrand Municipal, a obținut dreptul de a construi pe zona de aproximativ 8.300 de metri pătrați. 

Hotărârea definitivă a fost pronunțată de Curtea de Apel Timișoara. Pe acest teren, proprietarul are posibilitatea de a ridica o clădire cu o înălțime de până la 6 etaje. De ce s-a luat decizia la Timișoara? Pentru că de acolo este înregistrată compania care a intentat procesul. Unita Turism Holding este și deținătoarea hotelului Belvedere din Cluj.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local din 12 septembrie 2024, consilierii locali urmează să pună în aplicare sentința din 2022 a Curții de Apel Timișoara și să modifice Planul Urbanistic General în ceea ce privește încadrarea terenului de peste 8.000 de metri pătrați. Propunerea este ca terenul să primească încadrarea UTR ZCP_Et (ZONĂ DE ACTIVITĂŢI ECONOMICE CU CARACTER TERŢIAR), iar investitorul este obligat să facă un Plan Urbanistic Zonal dacă dorește să construiască.

Ștrandul Municipal, pentru cei care nu știu era situat vis-a-vis de Cluj Arena, pe o suprafață generoasă, unde erau amenajate trei bazine, cel mare având trambulină. După Revoluție, ștrandul a mai funcționat circa 10 ani, iar apoi a devenit ”nerentabil”. Acum, firma care deține terenul va putea ridica acolo un hotel. Potrivit indicatorilor urbanistici ai zonei, se va putea edifica acolo cel puțin o clădire de șase etaje.

În lipsa unui ștrand municipal, clujenii sunt nevoiți să meargă la ștrandurile din Alba, Bihor sau chiar Ungaria pentru relaxare.

Comentarii Facebook