Duminica 22 Decembrie

Adrian Papahagi susține că nu i-a făcut ”borfași” pe românii care au votat la referendum VIDEO

 

Adrian Papahagi consideră că sunt minciuni informațiile apărute în presă conform cărora ar fi spus într-o emisiune la RTV că românii care au votat la referendum sunt ”borfași”.

 

Surse din PDL precizează că Papahagi ar putea fi candidatul democrat-liberalilor în Colegiul 1 Cluj-Napoca (Grigorescu - Mănăștur).

 

Adrian Papahagi, posibilul candidat în Colegiul 1, Cluj-Napoca: Cei 7,4 milioane de români care au votat anti-Băsescu, niște ”borfași”

 

Cotidianul.ro îmi atribuie o afirmație infamantă pe care nu am făcut-o: ”Papahagi a spus despre cei 7,4 milioane de români care au votat pentru demiterea lui Băsescu că sunt nişte ”borfaşi”. Este o nouă manipulare grosolană de tip securist, menită să stârnească ura împotriva unor ”dușmani ai poporului” confecționați ad hoc. Cum și această minciună a circulat deja prin presă, îi invit pe toți cei indignați să asculte înregistrarea emisiunii incriminate”.

 

În realitate, am comentat afirmațiile domnului Ioan Rus privind presiunile la care a rezistat, spunând: ”A vorbit ca un om de dreapta”. Domnul Marius Pieleanu m-a întrebat în replică: ”De ce nu-l luați la Dvs. la Fundație?” Eu am răspuns, în glumă: ”De ce, fiindcă este un om decent îl luăm (la Fundație), lăsăm doar borfașii de partea cealaltă?” Mă refeream, firește, la cei pe care îi denunța Ioan Rus și care doreau să elimine câteva milioane de români de pe listele electorale permanente. Ceea ce urmează poate fi văzut pe film: doamna deputat PNL Diana Tușa, domnul Vlad Nistor și domnul Marius Pieleanu s-au dezlănțuit asupra mea, într-o cacofonie de acuze, printre care și aceea că aș fi calificat 7,4 milioane de români ca ”borfași” - nimic mai departe de adevăr, dar specific propagandei USL și a acoliților săi.

 

El a desființat și acuzațiile că ar fi beneficiat de o bursă din partea statului român pentru a studia la Paris, cu sprijinul tatălui său. 

 

Nu am beneficiat de bursă a statului român pentru a studia la Paris, ci am avut statutul de bursier al guvernului francez (BGF) la École Normale Supérieure între 1997-1999. Am obținut această bursă în urma unui concurs sever, derulat la Institutul Francez din București, în fața unui juriu compus din profesori veniți de la Paris, care nu auziseră în viața lor de tatăl meu. După acești ani de bursă m-am întreținut încă 6 ani la Paris predând cursuri la universități și în privat. Ca să citez exprimarea atât de inspirată a domnului Vlad Nistor, ”n-am beneficiat de bunurile și interesele statului român pentru a face școală în străinătate”, nici nu datorez obținerea vreunei burse numelui tatălui meu, ci eforturilor proprii.

 

Într-adevăr, tatăl meu murise când eu am început să predau la Sorbona. Tata s-a stins în 18 ianuarie 1999, iar eu am predat la Universitatea Paris IV-Sorbonne între octombrie 1999 și august 2003. Nici postul de la Sorbona, nici cel de la Institut Catholique de Paris, nici articolele ISI publicate în reviste științifice din Oxford, Paris, Milano, Boston, etc., nu le datorez tatălui meu sau munificenței statului român. Datorez însă educației primite de la ilustrul meu părinte obiceiul de a nu minți”, a mai adăugat Adrian Papahagi.

Comentarii Facebook