Duminica 22 Decembrie

Alexandru Cordoș, noul președinte al PSD Cluj! A fost cercetat în trei dosare


Alexandru Cordoș este noul președinte al PSD Cluj, numit de CEx, o dată cu numirea lui Vasile Dâncu în funcția de preledinte al Consiliului Național al PSD.

DNA Cluj a precizat că Alexandru Cordoș a fost scos de sub acuzare în toate cele trei dosare, în unele pentru că nu s-a putut proba că ar fi fost implicat sau pentru că faptele nu există. Într-unul soția lui Cordoș a fost condamnată la închisoare cu suspendare după ce a luat șpagă pentru a angaja mai multe persoane la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Citiți mai jos răspunsul dat de DNA Cluj: 

În dosarul mediatizat prin comunicatul  nr. 1294/VIII/3  din 17 iulie 2015 https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6547, la data de 16.04.2019, procurorii din cadrul Direcției naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus clasarea dosarului penal sub aspectul infracțiunilor reținute în ordonanța prin care s-a dispus efectuarea in continuare a urmăririi penale față suspecții Cordoș Alexandru și Mureșan Dorin Dumitru, întrucât faptele nu există.

În ordonanța de clasare se arată că nu s-a putut stabilii, în mod indubitabil, legătura de cauzalitate dintre remiterea sumelor de bani în cauză și presupusa traficare a influenței pe care ar fi pretins că o are fostul senator pe lângă reprezentanții SISE Transilvania Nord și ai Companiei de Apă Arieș în scopul favorizării societăților comerciale administrate de Mureșan Dorin Dumitru în cadrul procedurilor de achiziție publică.

Probele administrate în cauză nu sunt suficiente pentru a conduce la punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei doi suspecți pentru faptele reținute în sarcina acestora. La acest moment procesual cercetarea penală a fost epuizată, nefiind identificate probe certe care să susțină o acuzație credibilă împotriva celor doi suspecți.

În dosarul disjuns din cauza mediatizată prin comunicatul nr 1134/VIII/3 din 23 iunie 2015 https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=6452, la data de 03.03.2017, procurorii din cadrul Direcției naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus clasarea sub aspectul infracțiunilor reținute în sarcina inculpatului Cordoş Alexandru. 

În ordonanța de clasare se arată că nu s-a putut proba în mod cert că inculpatul Cordoş Alexandru a ajutat-o în orice mod (sprijin material sau moral) pe Cordoş Mihaiela Lucia să comită cele două fapte de trafic de influenţă reţinute în sarcina acesteia.  

La data de 15.03.2017 s-a dispus clasarea sub aspectul infracțiunilor reținute în sarcina inculpatei Cordoș Andreea Alexandra.

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1192/VIII/3 din 12 august 2014,  https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=5181 la data de 02.05.2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Secția de combatere a corupției au dispus clasarea dosarului penal sub aspectul infracțiunii reținute în sarcina suspectului  Cordoş Alexandru, întrucât nu există probe că o persoană a săvârşit infracţiunea.

Din probațiune reiese că, în ceea ce privește ajutorul dat unor persoane cercetate penal prin transmiterea de  informații clasificate, există un dubiu ce profită suspectului, ceea ce impune soluția clasării”.

Cordoș și-a dat demsia din PSD, în 2016, exact când soția lui, Mihaela Cordoș, a fost condamnată la închisoare pentru că lua șpagă în vederea aranjării unor concursuri de angajare la Spitalul Clinic Județean Cluj. Cordoș a candidat în 2016 pentru un nou mandat de senator din partea Partidul România Unită (PRU) - Cluj, dar a eșuat lamentabil.

Mihaela Cordoș, soția fostului senator PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost condamnată, în 2016, la trei ani și șase luni de închisoare. Ea a cerut bani de la 20 de clujeni pentru a-i angaja la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Mihaela Cordoș a fost până la arestarea de către DNA referent la Serviciul de Resurse Umane din cadrul Spitalului Clinic Județean Cluj. În această calitate i-a făcut pe mulți să înțeleagă că îi poate angaja la Spital, trucând concursuri. Ea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu executare, după ce și-a recunoscut vina.

Mihaela Cordoș a beneficiat, după ce a recunoscut toate acuzațiile, de o reducere cu o treime a sentinței. Se pare că inițial judecătorul ar fi dat pedeapsa de 5 ani de închisoare, dar a redus-o la 3 ani și 6 luni pe fondul procedurii de recunoaștere a vinei. 

Procurorii anticorupție au dispus disjungerea cauzei și continuarea cercetărilor față de inculpatul CORDOȘ ALEXANDRU, senator în Parlamentul României, pentru infracțiunea de complicitate la trafic de influență, în formă continuată și față de inculpata CORDOȘ ANDREEA ALEXANDRA pentru infracțiunile de: cumpărare de influență (3 infracțiuni), complicitate la cumpărare de influență și trafic de influență (3 infracțiuni)”, se arată într-un comunicat din 2013. Între timp, Cordoș a fost ”iertat” pentru că ”nu s-a putut proba în mod cert că inculpatul Cordoş Alexandru a ajutat-o în orice mod (sprijin material sau moral) pe Cordoş Mihaiela Lucia să comită cele două fapte de trafic de influenţă reţinute în sarcina acesteia”, au arătat procurorii DNA la cererea Știri de Cluj.

Comentarii Facebook