Miercuri 18 Decembrie

Alin Tișe dă de pământ cu susținătorii lui Cîțu: Până acum o lună, nu știau unde să-l mai pupe pe domnul Orban, pentru favoruri


Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, critică lipsa de coloană vertebrală de care dau dovadă susținătorii lui Florin Cîțu, care până acum o lună îl ”pupau” pe Ludovic Orban. Din tabăra lui Cîțu fac parte clujenii Emil Boc, Rareș Bogdan, Daniel Buda și Mircea Abrudean.

Până acum o lună, eu eram singura voce din țară care critica deciziile lui Orban. Au fost unii care au stat la cutie, au stat la capac și nu știau prin ce părți ale corpului să-l mai pupe pe domnul Orban numai ca să obțină niște favoruri, iar acum mulți dintre ei au devenit mari reformatori ai partidului, spunând că dacă-l înlocuiesc pe Orban cu altcineva, deodată partidul acesta se va reforma tot cu ei pe poziții de miniștri, de secretari de stat, de funcții importante.

Nu așa văd eu reforma unui partid – prin a-l înlocui pe X cu Y, ci eu văd reforma ca o viziune profundă, cu oameni noi, oameni care să imprime credibilitate partidului, care să fie locomotiva partidului. Nu organizațiile județene trebuie să fie reforma partidului, ci cele centrale. Biroul național trebuie să fie de o anumită credibilitate, peste organizațiile locale, că de asta sunt acolo oamenii cei mai buni dintr-un partid.

Cei mai buni oameni dintr-un partid trebuie să fie cei mai credibili, ca să poată trage partidul înainte. Atât timp cât la centru partidul nu este tractat, iar organizațiile județene trebuie să muncească de n ori mai mult pentru a acoperi lucrurile negative care se întâmplă la nivel central, în niciun caz nu putem reforma partidul. De aceea, eu spun și cred că reforma partidul presupune mult mai mult, nu a înlocui scaunul unuia cu al altuia. Înseamnă oameni noi, credibili, care au performanță politică și administrativă”, s-a exprimat Alin Tișe, conform Evenimentul Zilei.

Acesta crede că Florin Cîțu nu va performa, dacă folosește aceiași oameni, care între timp și-au schimbat ”blana” și tabăra.

Pretindem că suntem urmașii marelui partid istoric, dar avem un partid modern cu niște principii pe care trebuie să le respectăm. Despre asta e vorba, pentru că ești membru PNL și ești obligat să le respecți. Sunt oameni în partid care cred în aceste valori. Eu toată viața am avut o profesie liberală, ca atare mie nu-mi poate da nimeni din PNL lecții, atât timp cât în viața lui nu a avut o profesie liberală.

Cred că sunt mulți oameni în partid care respectă aceste principii, însă, din păcate, avem anumiți lideri – pe care nu trebuie să-i numesc eu, pentru că se vede din credibilitatea pe care o au – care creează prejudicii partidului, pentru că ei confundă funcția publică cu propria persoană. Ei cred că dacă nu sunt miniștri sau în alte funcții, nu se mai învârte Pământul. Sau cred că fără ei, partidul nu există.

Sau eu trebuie să mă apuc să laud în țară un ministru pentru simplul fapt că e colegul meu de partid și dacă nu-l laud, mă sancționează și mă dă afară din partid. Păi dacă spui aceste probleme în partid și nu te ascultă nimeni, unde să le spui? Să le spui singur în baie? Dacă semnalezi că există o problemă și nu poți spune oamenilor să respecte anumite decizii sau că o decizie legată de un anumit lucru este greșită, iar ministrul s-a trezit dimineața cu ea în cap, eu trebuie să-l apreciez pe acel ministru, care poate e un incompetent în domeniu? Asta nu înseamnă că eu doresc răul partidului, dar văd diferit lucrurile”, a mai punctat Tișe.

Acesta crede că oamenii trebuie să performeze.

Comentarii Facebook