Vineri 22 Noiembrie

Alin Tișe, nemulțumit de licitația cu un singur câștigător, Supercom. Vrea mai puțină responsabilitate: „Aș fi fost pe ideea să gestioneze fiecare primar”


Compania Supercom a pus mâna pe contractul de salubritate de pe tot județul Cluj și s-a angajat că va colecta selectiv cu mașini speciale. În plus, compania a promis că va distribui pubele cu cod de bare, dar și acest lucru nu s-a respectat. Șeful Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat, marți, într-o intervenție radio că, personal, ar fi dorit ca UAT-urile din județ să fi avut independența de a-și alege singure operatorul de salubritate, nu să fie unul în tot județul cum este acum. 

Tișe a precizat că administrația s-a văzut obligată de legislația europeană să gestioneze unitar sistemul de colectare a deșeurilor.

De-acolo a venit și implicarea noastră în rampă și ne-am trezit că noi trebuie să închidem rampele din fiecare localitate, chit că n-avea treabă Consiliul Județean cu rampa din Huedin, de la Câmpia Turzii sau Gherla. Prin lege s-a stabilit că trebuie să gestionăm unitar pe județ atât problema rampelor, dar să avem și o soluție pe viitor.

Dacă e bună decizia? Sunt avantaje și dezavantaje. Eu aș fi fost pe ideea să gestioneze fiecare primar, fiecare primărie, în mod independent, unilateral, și să găsească soluția cea mai bună. Dar pe de altă parte, te puteai trezi ca unele comune mici să nu aibă cui să predea deșeurile. Ce să spun? A fost un model european. Odată ce ei ni l-au dat, a trebuit să ne conformăm. În opinia mea, mai bine gestionam noi independent gunoaiele.

Fiecare comună, fiecare oraș să-și valorifice propriul gunoi și să găsească soluțiile cele mai bune în raport cu un privat. Dar astăzi suntem unde suntem. Legislația ne-a obligat foarte clar ca până în data cutare să închidem rampele … Așa m-am trezit și eu să am o rampă, rampa lui Tișe - îi ziceau oamenii, chit că Tișe n-are nicio rampă în județ. Era rampa Primăriei Cluj-Napoca, sau a Primăriei Gherla… Noi, Consiliul Județean, ne-am oferit să-i ajutăm pe primari, să ajutăm primăriile. Și-așa am reușit să atragem vreo 70 de milioane de euro, bani pe care i-am folosit la închiderea acestor rampe și la deschiderea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor”, a declarat Alin Tișe, la Napoca Live.

Amintim că, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a promis că va amenda Supercom pentru fiecare reclamație primit. Până acum, totul a fost o promisiune, pentru că nu s-a făcut nimic, fiind o altă declarație de politician. Supercom a obținut contractul de 84 de milioane de euro pe tot județul și are monopol pe gunoaiele clujenilor timp de 10 ani.

Comentarii Facebook