Vineri 27 Septembrie

Aquapark-ul din Cluj-Napoca bate pasul pe loc de șase luni! Proiectul nu a ajuns pe masa Consiliului Local pentru aprobare


Proiectul  aquapark-ului din Cluj-Napoca nu a ajuns pe masa Consiliului Local pentru aprobare, chiar dacă, pe 22 martie 2024, acesta a fost aprobat în comisia tehnică de urbanism. 

Primăria Cluj-Napoca tot amână aprobarea acestui proiect, probabil pentru că nu are banii necesari pentru execuție. 

 Aquapark-ul ar urma să coste zeci de milioane de euro, greu de găsit în condițiile costurilor mari cu proiectele de infrastructură sau cu modernizarea școlilor.

Proiectanții au explicat în luna martie 2024 detaliile proiectului, care include o clădire cu vestiare și zone de acces și o alta cu două etaje, destinată aquapark-ului indoor, cu piscine, tobogane și spații pentru fitness și relaxare. Pe lângă acestea, aquapark-ul va avea și o zonă exterioară cu bazine pentru familii și o piscină pentru adulți. De asemenea, se propune și realizarea unui parking subteran cu 249 de locuri.

Între timp, proiectul de aquapark din comuna Chinteni a intrat pe lista proiectelor care urmează să fie finanțate cu bani de la Guvernul României. Conform planurilor, acela va fi dublu ca dimensiune față de cel care ar urma să se construiască la Cluj-Napoca, notează Media9.ro

De asemenea, potrivit documentului, aquapark-ul din Cluj-Napoca va avea o suprafață de 20.900 de metri pătrați, ar partea exterioară va cuprinde bazine, spații verzi și alei pietonale desfășurate pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați.

Printre numeroasele variante de petrecere a timpului liber, iubitorii de apă, soare și aer curat vor avea la dispoziție opt tobogane acvatice – cu o capacitate de aproape 2.000 de persoane pe oră, bazine de relaxare, pool bar, un loc de joacă și o piscină pentru copii, locuri de odihnă cu șezlonguri sau hamace, restaurante și terase.



Comentarii Facebook