Duminica 22 Decembrie

Arhitectul-șef al Clujului, mesaj clar pentru administrația Boc după dezastrul de ieri: „Și noi avem nevoie de măsuri de gestionare a apelor pluviale”


A fost dezastru în Cluj-Napoca după ruperea de nori de marți. Mai multe străzi au fost inundate, iar o mașină chiar a rămas blocată în apa pluvială, sub podul din Mărăști. La fiecare ploaie torențială canalizarea orașului cedează. 

Pompierii au desfășurat ieri intervenții pentru a evacua apa din 15 subsoluri și 10 locuințe. Chiar și o hală a unui operator economic din Piața 1 Mai a fost parțial inundată. Arhitectul-șef al Clujului spune că, deși niciodată nu vom putea controla vremea, avem nevoie și noi să implementăm măsuri de gestionare a apelor pluviale după modelul altor orașe europene. 

„În data de 2 iulie 2011, o rupere de nori - cea mai puternică din ultimii 100 de ani și care a durat doar 30 de minute - a paralizat Copenhaga și a condus la schimbarea totală a modului de gestionare a apei pluviale.

Ce au făcut după? Au elaborat un plan de management a apei de ploaie și l-au implementat. 

Ruperea de nori de ieri din Cluj-Napoca ne arată că și noi avem nevoie de a implementa asemenea măsuri de gestionare a apelor pluviale. 

Niciodată nu vom putea controla vremea, dar putem să luăm măsurile încât să fim pregătiți pentru ce ne aduce. Reziliență, nu?”, a transmis Claudiu Salanță, arhitectul-șef al Clujului. 

Comentarii Facebook