Duminica 22 Decembrie

Boc atacă Consiliul Județean pe tema gunoaielor: M-au păcălit și tras pe sfoară

 

Primarul Emil Boc acuză funcționarii de top din Consiliul Județean Cluj și spune că l-au păcălit și tras pe sfoară, lăsându-i problema gunoaielor în brațe. 

 

Edilul șef s-a referit strict la directorii din Consiliul Județean și la managerii proiectului pe fonduri europene de la depozitul ecologic de deșeuri. 

 

Eu nu mă mai bazez pe Consiliul Județean în găsirea unei soluții pentru problema gunoaielor. Am fost păcălit, tras pe sfoară și manipulat de specialiștii de la Consiliul Județean Cluj. Ne-am trezit cu trei zile înainte de 15 iulie, dată la care trebuiau să găsească o soluție pentru înființarea unei noi rampe temporare, că nu au făcut nimic și trebuie să ducem gunoaiele în alte județe. Mi-au dat o lecție de neprofesionalism și nu mă mai bazez pe ei pentru o soluție. Vom face noi, dacă suntem lăsați ce trebuie. Voi veni până în septembrie cu o propunerem pentru a avea o soluție pentru municipiul Cluj-Napoca. Sunt investitori dispuși să investească 10 milioane de euro într-un incinerator, dar să le lăsăm lor exploatarea pe următorii 10 ani”, a spus Boc.

 

Primarul e refuzat să dea nume în momentul în care a făcut acuzațiile. ”Nu mă refer la Mihai Seplecan, care este de o lună președinte. Mă refer la funcționarii și managerii de proiect care sunt eterni acolo. Actualul președinte este de o lună, dar acolo sunt oameni care au o contanță și care au participat la ședința din februarie cu oficilitățile din județ și de la Ministerul Mediului, unde li s-a spus exact ce trebuie să facă până în 15 iulie pentru a rezolva probleme”, a mai acuzat Emil Boc. 

 

Boc vrea să scoată municipiul Cluj-Napoca din Asociația de Dezvoltare Intracomunitară, compusă și din Consiliul Județean și comunele din județ, pentru a avea propriul incinerator. ”Ar fi cel mai simplu să ne retragem, dar atunci ar cadea proiectul cu depozitul ecologic de la Pata Rât”, a spus Emil Boc.

 

În aceast caz, Consiliul Județean Cluj ar trebui să returneze fondurile europene accesate.

 

Proiectul primarului pare greu de realizat, pentru că UE nu va fi niciodată de acord să finanțeze un centru de deșeuri, iar o altă entitate publică să dezvolte în paralel un centru de neutralizare a deșeurilor. ”UE ne-a ajutat cu bani pentru că nu aveam să facem acest depozit din banii nostri. Nu se poate ca acum să zicem că vine o firmă privată și rezolvă problema. În plus, dacă municipiul va duce deșeurile la centrul privat, atunci depozitul din fonduri europene nu va mai avea nicio utilitate”, ne-a explicat un expert în fonduri europene.

Comentarii Facebook