„Boc! Ia-ți metroul de sub bloc!”. Banner de 10 metri amplasat pe un bloc din Mănăștur în ziua inaugurării cu fast a proiectului Metroului Cluj
Locuitorii unui bloc din Mănăștur nu vor ca stația de metrou propusă în marele proiect de mobilitate al Clujului să fie construită lângă clădirea lor. În ziua inaugurării cu fast a lucrărilor la prima linie a metroului clujean, un banner uriaș a apărut în cel mai aglomerat cartier al Clujului.
„Boc! Ia-ți metroul de sub bloc!”, au scris clujenii.
Metroul Clujului e cel mai fantasmagoric proiect pe care l-a avut orașul de pe Someș până acum. În timp ce administrația Boc se laudă că în următoarele 30 de zile încep lucrările la metrou, locatarii unui bloc din Mănăștur se întreabă cum va rezista clădirea lor construită în anul 1977, dacă stația viitorului metrou ar urma să fie amplasată la 2 metri de blocul în care stau.
Oamenii cer ca Primăria să realizeze expertizele tehnice ale construcțiilor aflate în incidența viitoarelor lucrări la metrou. Însă, în pragul alegerilor, cine se mai preocupă de cât de fezabil e proiectul? Autorizațiile se emit pe bandă rulantă.
Precizăm că, lucrările la metroul Clujului, au fost demarate miercuri, proiectul de 2 miliarde de euro urmând să fie construit de asocierea Gulermak – Alstom – Arcada. Responsabilii proiectului nu au precizat dacă antreprenorul din Turcia a depus proiectul tehnic pe baza căruia să se emită autorizația, ceea ce a dus la discuții despre o posibilă acțiune electorală.
La lansarea lucrărilor au participat de asemenea înalți demnitari, precum premierul și ministrul Transporturilor, alături de alți lideri politici.
Recent, activiștii din Cluj au atras atenția, pe grupul Clujul Civic, că proiectul are încă numeroase necunoscute: autorizația de construire a fost dată în regim de urgență – specifică catastrofelor naturale – fără consultările publice necesare, fără PUZ-uri, iar proiectarea nu e terminată.
Asocierea Gulermak – Alstom – Arcada a câștigat contractul pentru metroul din Cluj-Napoca cu o ofertă de 9 miliarde de lei (10,78 miliarde de lei, cu TVA). Contractul pentru Magistrala de 21 de kilometri și 19 stații are o durată de 96 de luni și are 300 de milioane de euro finanțare prin PNRR. Ministerul Transporturilor asigură finanțarea de la bugetul de stat (10,04 miliarde lei), fonduri europene, dar și Primăria Cluj-Napoca va avea o contribuție de la bugetul local (41 milioane de lei).
14 Comentarii
Rushiiii sunt de vinaa! Jó napot kívánok PESEEDEEE!
Votati Emil Boc! Esti post sau pre-caut? Sigur si eficient! PEEEEESEEEEEDEEEEEEEE
Nu cred ca poate exista imagine mai penibila decat a mai marilor tarii si ai orasului intrecandu-se in a da la lopata la metrou...!
Toata suflarea clujeana ii va cinsti pe cai care se vor sacrifica avand un tren care le trece prin beci doar ca restul sa baneficieze de metrou. Respecre! Slava Felcsüt!
Pe 9 iunie să ne băgăm **** in gura lui boc
Ați văzut cum cad clădirile făcute de turci la ei acasă?urmează Clujul ; boculet să fu…..ți pe mata cu fantasmagoriile tale împreună cu toată fauna PSD PNL și restul să nu se supere nimeni
@Radu: nu uita de udmr, care sunt anexa FSN=psdnl. fara sprijinul udmr, tovarasu securist pitic de rachitzele zbura demult!
@R.I.P. Romania: Nu are de-a face, maghiari mai sunt 10-15%, la fel si in CL, mai sunt 5 USR isti, in rest pe flanc PDNL si FSN-PDSR. Majoritari sunt PDNL. Asa voteaza "desteptii", orice viseaza Piticotul mocanesc se transpune in cosmarul vietii , o mizerie cu strazi vopsite in Centru.
@Radu: de erau ungurii la butoane, altfel arata orasu asta....dar na, cel mai bine e sa dai vina pe altul, chiar daca nu e la butoane, altii is de vina...
Reactia oamenilor este fireasca fata de proiectul unui om cu idei de cimpanzeu (scuze daca am insultat maimuta!). Avem sansa sa-l trimitem acasa ! NU o ratati (si acum) !!!
N-au bani nici pentru prima statie!Problema este ca vor ramane sapaturile pe capul nostru zeci de ani!
de rezistenta poate va spun specialistii lui Boc care au lucrat la podul de pe Portelanului, timp de 2 ani n-au stiut ce sa faca cu o bucata de sare, parca erau niste handicapati din evul mediu, in schimb erau construite blocuri alea erau neamuri cu sarea si s-au inteles
Ce consultare publica va trebuie cand stie primarul ce trebuie facut!
Il doare undeva pe cosasul de Rachitele ca vin turcii care doboara "din greseala" cateva blocuri si cateva zeci de case,important este ca el sa se bata in piept cu maretele sale realizari!