Duminica 22 Decembrie

Boc le răspunde celor care nu iubesc betonarea Clujului: ”Cine mai comentează să meargă să vadă piața din fața Parlamentului Europei”


”Betonarea” Clujului este un subiect sensibil, având în vedere că oamenii acestui oraș au fost obișnuiți cu spații verzi în Piața Unirii, pe Bulevardul Eroilor, toate dispărute acum. 

Chiar ieri a apărut o analiză făcută de către cineva, nu mai știu cine, care spunea că suntem primul oraș din România în materie de investiții în spații verzi, cu cele mai mari investiții în spații verzi din țara noastră”, a declarat primarul Emil Boc.

Mulți spun că sunt multe betoane, că în loc de dale ar trebui să fie rulouri cu iarbă!”, a replicat moderatorul Carol Vlad.

Cine mai comentează de modul în care arată spațiile pietonale să meargă în fața Parlamentului European din Bruxelles, Capitala Europei, și să vadă cum arată un spațiu pietonal! Dacă acolo nu este un model de referință, atunci pot spune că Bruxelles-ul și Capitala Europei nu este un model de bună practică. Exact modelul acesta bazat pe amenajare modernă cu spații pietonale deschise, nu cu noroi, cum și-ar dori unii, nici cu asfalt cum și-ar dori alții. În rest, despre amplasarea pomilor, mai întrebați-i și pe arhitecți și pe marii specialiști care atât să se priceapă cum să pună un pom și să stabilească un design la o piață, pentru că destul dau greș cu unele proiecte publice cum sunt statuile. Măcar la celalalte să se priceapă. 

Per ansamblu, Uniunea Europeană nu finanțează numai spațiile pietonale de calitate și care îmbunătățesc spațiile verzi. La orice proiect pe care deschidem, promovăm mai mult spațiu verde decât am avut înainte. Uitați-vă la malurile Someșului, peste un hectar de spații verzi este mai mult decât am avut. Pe strada Kogălniceanu sunt mai mulți copazi. Urmărim să îmbunătățim viața oamenilor și să crească suprafețele de spații verzi”, a spus primarul Emil Boc. 

Realitatea în contrazice pe primarul Emil Boc. Spațiile verzi din centrul Clujului dispar sub granitul cumpărat cu milioane de euro. În Parcul Ștefan cel Mare, din spatele Teatrului Național, s-a pus aât de mult granit, încât furnizorul nu a mai avut dale și lucrarea a trebuit să fie amânată. 

Comentarii Facebook