Duminica 8 Septembrie

Boc, pe picior de plecare de la Primăria Cluj? Deputat PNL: „Asistăm la un fel de hocus bocus din ăsta, sunt ferm convins că e o schemă à la Apostu”


Deputatul PNL, Sabin Sărmaș, care candidează independent la Primăria Cluj-Napoca, afirmă că în pofida ultimelor declarații al lui Emil Boc, edilul ar fi pe picior de plecare de la Primăria Cluj și ar râvni o funcție mai importantă la nivelul UE. 

„Mi se pare că asistăm la un mod aproape comic, la un fel de hocus bocus din ăsta. Când o să-l aud pe primarul Emil Boc spunând „vreau să candidez în 2024 pentru că vreau să-mi duc mandatul până la capăt, până în 2028 și nu vreau să plec la Curtea Constituțională pe 9000 de euro sau președinte la Comitetul European al Regiunilor pe zeci de mii, atunci o să cred. 

Până atunci sunt ferm convins că nu e altceva decât o schemă à la Apostu. Este exact același model de tranziție pe care o pregătește. Lucru cu care, îmi pare rău să spun, dar nu sunt de acord. Totuși, haideți să nu ne mai uităm la Clujul ăsta ca la o moșie. Știu că așa ne-am obișnuit clasa politică cu tranziții din astea line, controlate, că pleacă ei, rămân ei. Măcar să ne apropiem puțin de democrație, din punctul ăsta de vedere, nu există. Nu am auzit niciodată Boc să spună: „Nu plec, îmi duc mandatul cap-coadă. E o scamatorie din asta, o magie pe modelul Sorin Apostu, nimic mai mult, nimic mai puțin”, a declarat Sabin Sărmaș.

În PNL se vehiculează de mult timp că Emil Boc nu-și dorește să mai fie primarul municipiului Cluj-Napoca și că și-ar dori o funcție reprezentativă și bănoasă de Comisar european. Lucru întărit în ultimii ani de plimbările frecvente pe la Bruxelles, dar și de neglijarea problemelor stringente ale Clujului. 

Amintim că, în 2008, după ce Emil Boc a fost numit şef al Guvernului, Sorin Apostu a devenit primar intermar, iar în 2009 a câştigat alegerile organizate pentru postul de primar al Clujului. De-a lungul campaniei electorale, el a fost susţinut constant de Emil Boc. Sloganul campaniei fiind „Am început împreună, continuăm împreună”. Sorin Apostu a fost condamnat ulterior pentru corupție.

Întrebat dacă și-a dat demisia din PNL, după ce și-a anunțat candidatura împotriva lui Emil Boc, la Primăria Cluj, Sărmaș a anunțat că este susținut chiar și de oameni apropiați primarului Clujului și „cât timp Partidul Național Liberal nu îl exclude, de fapt îl susține”. 

„De ce aș pleca din PNL? Sunt din 2009 în PNL, la un moment dat, în istoria noastră de partid au venit colegii din PNL. I-am primit cu drag, i-am primit ca buni colegi, au venit să facem echipă, dreapta românească, într-un mod democratic. Între timp lucrurile s-au schimbat și partidul de la Cluj se conduce după sloganul: „cine mișcă, mișcă brișcă”. Asta se cheamă oricum, dar nu democrație și liberalism sau orice alt model pe care-l imaginați în politică. În alte organizații lucrurile au reușit să meargă bine cu colegialitate. Cred că din partid nu trebuie să plece cei care au valori de dreapta. 

Mai mult, ați văzut vreun lider național spunând să plec din Partidul Național Liberal? Din punctul meu de vedere, cât timp Partidul Național Liberal nu mă exclude, mă susține. Dacă Partidul Național Liberal, prin liderii lui, va decide că trebuie să plec, va fi decizia domnilor lor. Până atunci sunt cel care a încercat prin puterea poziției pe care a avut-o să apere valorile astea. Sunt colegi, nu puțini, din Partidul Național Liberal, chiar din Cluj, foarte apropiați de domnul primar Boc, care mă sună și-mi fac declarații de dragoste. Nu voi da nume, să nu se îngrijoreze. Sunt colegi în conducerea Partidului Național Liberal care aprobă gestul pe care îl fac”, a punctat Sabin Sărmaș. 

Sabin Sărmaș va candida independent la Primăria Cluj: „Toate prețurile se duc în sus! Nu putem să rămânem în oraș cei care ne permitem și restul să plece”

Deputatul mai precizează că este normal în viața oricărui om să vină o etapă în care își dorește altceva și 20 de ani pentru un primar este foarte mult. Întrebat dacă membrii partidului s-au săturat de Emil Boc, Sărmaș a declarat: 

„Depinde pe cine întrebăm, dar este același curent pe care îl simțim și în Cluj, între Clujeni, la un moment dat ceva devine prea mult. La un moment dat e suficient, la un moment dat trebuie să mergi către altceva, ai nevoie de o altă etapă. Așa cum Clujul are nevoie de altceva după 20 de ani, s-ar putea ca și în partid să fie aceeași senzație. Și în partid sunt tot oameni care gândesc la fel, și în partid și în Consiliul Local, și în Primărie și în alte instituții. Sentimentul este același, că e foarte mult 20 de ani. Am ajuns într-un punct în care dăm cu capul de tavan, fie că e mai înalt sau mai jos”, a încheiat Sabin Sărmaș, candidat independent la Primăria Cluj. 

Comentarii Facebook