Duminica 22 Decembrie

Boc: Platforma industrială de pe Bulevardul Muncii va deveni perla Clujului. Dezbatere pe tema viitorului zonei


Primarul Emil Boc susține că în 20 de ani zona industrială de pe Bulevardul Muncii va deveni perla Clujului. 

Eu cred că nu suntem puși doar să aprindem și să stingem becul în Primărie, ci să dăm o direcție corectă. Nu întotdeauna avem soluțiile finale la toate problemele, dar avem acum o discuție cu experții.

Dorim să luăm tot ce e mai bun din comunitatea noastră, pentru a pune într-o strategie viabilă care să dea tonul în viitorul Clujului.

Sunt trei potențiale soluții pentru zona de Nord a Clujului. Prima soluție este un master plan sau cum se numește în termenii legii un PUZ director pentru organizarea circulației auto, velo și pietonale. Varianta a doua este un PUZ director sau master plan, pentru organizarea circulației auto, velo și pietonale, plus instituire unei sub zone cu dotări de interes public: parcuri, învățământ, școlar, universitar, sănătate și cultură.

Varianta a treia este un PUZ director, adică master plan, plus organizarea circulației velo, auto și pietonale și un PUZ de restructurare / reconversie funcțională, precum și pentru urbanizarea terenurilor libere de construcții, fiecare cu avantaje și dezavantaje.

Am încredere în contribuțiile dumneavoastră și am încredere că vom lua, la fel ca în celelalte dăți, cea mai bună decizie pentru orașul nostru și să fim mândri peste ani și ani, când ne vom uita cum va arată zona de nord a Clujului și să spunem că 18 martie 2021 a fost momentul de naștere a acelei perle a orașului nostru, cu care ne vom mândri, ne vom pensiona, ne vom bucura de copiii și nepoții noștri, care vor locui acolo”, a spus primarul Emil Boc. 

Claudius Daniel Pop, arhitectul șef al orașului, a spus că zona vizată este de 397 de hectare. ”Terenul vizat este de la Podul Răsăritului până la Aeroport. Avem 84 de hectare în vecinătatea podului Porțelanului și a parcului Armătura. Este un UTR liber, o zonă preponderent de locuințe unifamiliale. 

Aceste case sunt de factură modestă, dar considerăm că ele nu trebuie să rămân aici. Avem trei platforme industriale care sunt în proces de restructurare. Este vorba despre platforma Terapia și Sinterom, urmate de platforma CUG, cu un total de 160 de hectare. 

Am făcut o analiză la ceea ce există astăzi ca dotări publice. Pe cele 397 de hectare sunt 25 de hectare de parc. Este un procent foarte mic, cu Parcul Armătura și Parcul Tineretului, care este viz-a-viz de Bulevardul Muncii. Există o singură instituție de învățământ școlar, Liceul Tehnologic. Avem 24 de metri pătrați de spațiu verde pe cap de locuitor, ceea ce este insuficient. Mai avem acolo Universitatea Tehnică, care are un mic campus.

De asemenea, discuția își propune să aducă la viață Someșul”, a declarat Claudius Daniel Pop.

Comentarii Facebook