Boc speră să îl bată pe Sile Pușcaș în procesul privind terenul pe care se face Parcul Zorilor. Miza este enormă
Primarul Emil Boc a declarat că speră să câștige procesul în care milionarul Sile Pușcaș cere 22 de milioane de euro pe terenul din Zorilor, pe care acum se face un parc.
Omul de afaceri a câștigat în prima instanță, iar acum urmează să se judece apelul la Curtea de Apel Suceva, în 9 noiembrie 2023.
”Și în Zorilor, nimeni nu a vrut să facă parc acolo. Au vrut să facă blocuri de 16 etaje. Acum suntem într-o fază în care până la sfârșitul anului avem parcul terminat.
Implementez principiul 3 - 30 - 300, adică fiecare om să vadă trei copaci de acasă, să aibă 30% din cartier copaci și la 300 de metri să aibă un parc. Păi în Zorilor, dacă nu făceam acel parc, unde mai găseau oamenii acces la un parc, toți oamenii care stau în zona asta de cartier, de la Pasteur, până pe Lunii, din Europa până în Observator.
Procesul nu este finalizat și am încredere în instituțiile statului că vor da decizii corecte. Când am spus că acel oraș este pentru oameni și nu pentru profit, la asta m-am referit. Trebuie să mai cumpănim. Avem nevoie și de spații verzi, mai ales în aceste condiții de schimbări climatice. Ne sufocăm, dacă nu avem acees la spații verzi de calitate și care să le ofere oamenilor acces la un parc”, a spus primarul Emil Boc.
Sile Pușcaș ar putea primi despăgubiri în valoare de 23 de milioane de euro, adică să falimenteze Primăria Cluj-Napoca
Firmele lui Sile Pușcaș au câștigat pe fond procesul cu Primăria Cluj-Napoca și au de recuperat 23 de milioane de euro, pentru terenul expropriat pe strada Observatorului, din cartierul Zorilor, unde Emil Boc a insistat să facă un parc.
Apelul a fost declarat de Primăria Cluj-Napoca, dar și de PSC Imobiliare, firma omului de afaceri Sile Pușcaș.
Primăria Cluj-Napoca a acordat despăgubiri pentru terenul din cartierul Zorilor mult sub cele din piața liberă. În vreme ce municipalitatea îi acordă doar 2 milioane de euro despăgubire omului de afaceri Sile Pușcaș, judecătorii din Bistrița Năsăud au mărit suma la 23,2 milioane de euro. Mai exact, primăria vrea să plătească aproximativ 170 de euro/mp, doar că în zonă terenurile se vând cu 2.000 de euro/mp. Totul s-a făcut în urma unei expertize realizate de experți independenți.
Primarul Emil Boc a reacționat după ce a aflat despre valoarea despăgubirilor și a făcut o declarație șocantă. Edilul a spus că va interveni peste judecătorii care au decis despăgubirea. Dar cum va face asta nu a mai precizat, deși mulți s-au întrebat.
”Ne vom apăra în acest proces. Vom întreba un judecător cum e posibil ca pe același teren să fie așa diferențe de prețuri (…) Și unde ai fi vrut să faci pe Lună sau pe Marte parc, dacă nu este al primăriei? Am fost nevoiți să expropriem, pe baza legilor. Același stat român, pe baza legilor sale a spus că se aplică grila notarilor, iar primăria a aplicat grila notarilor. Nu ia nimeni terenul cu japca. Nu decide primarul câți bani se acordă, ci experții pe baza legilor. Legea spune că se face pe baza grilei notarilor și s-a evaluat și acordat 2,1 milioane de euro”, a precizat Emil Boc, acum mai multe luni.
18 Comentarii
din zecile de milioane de euro sile *****ul psd rus clooj va varsa in conturile lui rus si boc jumatate cel putin... si uite-asa se fac averile legal... acest model este aplicat de zeci de ani de smecherii secu de la cnair...toata lumea-i multumita...chiar acuma soldoveanul covrigar umbrarescu impreuna cu spagarii de la cnair baga un tun cu asa-zisele… Citeste mai departe
Pe umăr, de praf.
Da-te-n pi.z.da mă-tii moartă de mincinos notoriu! Statul roman prin ICCJ a spus ca exproprierile se fac la PRETUL PIEȚEI, maaa muuiee!
Pana la urma, se va face bloc, nu parc. Piticul se da in stamba pe subiectul asta, ca sa acopere restul marlaniilor urbanistice din oras. Altfel cum explicati ca Tise, judecatori, avocati, detin Fagetul (da, Fagetul care dadea media de spatii verzi la Cluj). Cu cativa insi, aparent dezvoltatori, interpusi de fapt, asa s-au facut marlaniile si in Buna… Citeste mai departe
@F: Invit pe toti cititorii, ziaristii, comentacii la benzinaria Mol de pe Observatorului. In spate unde e spalatoria , apropiati-va de gard si priviti in jos, acolo sunt niste castele, nu vile. Toata zona Ciresilor, Caisului, Republicii partea de sud e concesionata de catre Primarie unor miliardari. Majoritatea bugetari. Obiect de studiu.
@E de la invitatie: singurul rămas
@E de la invitatie:
La asa preturi nici in 100 de ani nu se aduna banii de expropriat centura.
Se putea face peste drum de locatia privată a lui Puscas, zona Caisului și Cireșului inde ați avut peste 1 ha și l-ați dat moca in concesiune. Era mult mai bine acolo un parc, mai ferit de strada și era al Primăriei. Dar ați ales spatele asigurat.
Sper sa piarda primăria și asa sa scăpăm de Boc
Cât de progresist este Boc!
De ce e 3. 30.300?
De ce nu e 2.20.200,sau 4.40.400?
Are legătură cu agenda 2030?
Cine mai are nevoie de terenul acela? Barem de construiai ce ai promis, parking subteran si o gradinita deasupra cu parc verde, asa te laudai acu cativa ani. Sper sa dai socoteala odata pentru todeauna jigodie penala!
Toate procesele primariei sunt suportate din ba.ii contribuabililor! Nu era mai nor.al sa respecte primaria legea in vigoare? Primadata sa despagubeasca dupa aceea sa faca propiecte pe terenuri. Legea zice: ,,dupa o justa si prealabila despagubire,, si este normal ca sa despagubesti conform grilei notariale deoarece dupa ea se calculeaza taxele la fel… Citeste mai departe
@Proprietar: Cand s-a faurit Platinia era pe val. Inca nu divorta-se . Hai copile. Clujenii doresc sa fie ceva, odata si pentru todeauna. Ma refer la aia cu ceva neuroni. Poate dai un pic de sifon despre Platinia, rogu-te!
@Proprietar: DNA,ANAF și toți ceilalți închid ochîi la toate matrapazlîcurile," geaba" arată curtea de conturi negru pe alb furtișagurile an de an ,se fac că plouă și mai nou se fac și de rahat turcesc prin afișarea reclamei ptr."ANTOLD" ...RUȘINICĂ,deci fără așteptări .