Duminica 22 Decembrie

Boc spune că a construit în ultimii 10 ani ”echivalentul a cinci școli”, dar nu cinci școli propriu-zise


Primarul Emil Boc este în contre cu cei de la USR Cluj, care îl acuză că nu a construit nicio școală de la zero. Primarul spune că el a construit ”echivalentul a cinci școli”, prin extinderea unor școli existente. 

Rolul nostru nu e să fim comentatori. Nu comentez la infinit declarațiile politice. Rolul nostru este să fim buni administratori și să ducem problemele orașului cât mai bine cu putință. Am prezentat și în consiliul care este situația, tot ce s-a făcut și tot ceea ce este omenește posibil să facem. Am arătat că doar în ultimii 10 ani am construit echivalentul a cinci școli, repet cinci școli. Ce înțeleg prin echivalentul a cinci școli: o școală are echivalentul a 25 de clase și 400 de elevi. Pot să vă spun că în momentul de față avem realizate în Cluj aceste cinci școli, din care una este în construcție, la școala Iorga, dar celelalte 4 noi școli, cu minim 25 de clase și 400 de elevi, reprezintă 104 noi săli de clasă, pentru 1723 de elevi.

Și mai avem încă o școală, echivalentul unei școli, cu 32 de noi săli de clasă, laboratoare, aici intră Iorga și Iuliu Hațieganu”, a spus primarul Emil Boc, la un post de radio. 

USR: Cluj-Napoca, oraș fără școli. Chiar e educația prioritară pentru Emil Boc?

Adriana Cristian, consilier local USR Cluj-Napoca: ”E toamnă, părinții se revoltă iar, la fel cum au făcut-o și în anii trecuți, frustrările se adună și toate astea în timp ce domnul primar spune că educația este o prioritate pentru administrația PNL.

Domnule primar, 

  • când nu construiești nimic nou din 91 și zici că o anexă la o clădire și împrăștierea claselor prin toate clădirile libere e o bună gestionare a situației atunci educația nu e prioritară! 
  • când dintr-un proiect mare care include și un hub educațional tu scoți la licitație prima dată bazinul de înot înseamnă că educația nu e prioritară! 
  • când îți ia peste 5 ani să faci o școală nouă atunci educația nu e prioritară!  
  • când afirmi în ședința de Consiliu local că nu știi să fie o problemă cu locurile la grădiniță înseamnă că educația nu e prioritară! 
  • când cheltui 35% din bugetul de dezvoltare, dar nu faci școli, înseamnă că educația nu e prioritară! 

Când vrei să rezolvi o problemă estimezi nevoia, construiești urmărind tendința și suplimentezi puțin pentru creșteri neașteptate. Așa ar fi un oraș în care ar prima rezolvarea problemelor și nu PR-ul primarului numit de presă ”primarul OSĂ”.

Nu e doar vina primarului și a administrației PNL, e și vina noastră așa că atunci când ne vedem copiii obosiți ar fi bine să ne gândim cu cine am votat de 18 ani încoace. Dacă ne-am revolta și la vot poate, poate am avea un oraș în care educația chiar va conta, până atunci sper să înțelegem că vinovați suntem toți”.

Comentarii Facebook