Sambata 5 Octombrie

Boc spune că din toate scenariile, metroul e cea mai bună soluție pentru decongestionarea traficului pe drumul Cluj-Florești/În 2012 vorbea despre tramvai


Primarul Clujului, Emil Boc, a reafirmat că metroul din oraș va fi realizat, în ciuda zvonurilor apărute în spațiul public. Edilul a declarat, în cadrul emisiunii „Jurnalul de seară” de la Digi 24, că lucrările la tuneluri vor începe în această toamnă, odată cu sosirea utilajelor de tip „cârtițe”, care vor excava subteranul. Ba chiar mai mult, că din toate proiectele, metroul ar fi cea mai bună soluție pentru decongestionarea traficului pe drumul Cluj-Florești.

În anul 2012, candidatul PDL la Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc, promitea, în programul electoral, construirea unei linii de tramvai pana la Floresti, care sa sprijine populatia din comuna limitrofă orașului. Problema este că de atunci nu s-a mai făcut nimic și s-au pornit alte proiecte, care au slabe șanse de reușită.

pdl.jpg

În cadrul emisiunii „Jurnalul de seară” Boc a explicat faptul că există contract de finanțare pentru metrou atât din PNRR, „care există astăzi”, cât și din obligațiuni verzi. Edilul clujean a mai precizat că dată fiind aglomerația, căci acolo este cea mai aglomerată rută de transport, între Florești și Cluj Napoca, mai aglomerată decât între Otopeni și București, experții, după opt scenarii analizate, au spus că doar soluția metroului este fezabilă și de implementat. 

La 24 septembrie, primarul Emil Boc a anunţat că, în urma semnării unui act adiţional la contractul de finanţarea a metroului, obligaţiunile verzi vor reprezenta o sursă de finanţare a proiectului, pe lângă fondurile din PNRR. ”Această nouă sursă de finanţare din obligaţiuni verzi acoperă atât cheltuielile prezente, cât şi cheltuielile viitoare (…), pe întreaga perioadă de implementare a proiectului”, a arătat el.

Comentarii Facebook