Boc spune că lucrările la metroul Clujului sunt în grafic: „În toamnă cârtițele vor ajunge la Cluj”


Boc nu cedează, primarul Clujului a declarat și la ședința Consiliului Local de astăzi că săpăturile la metroul Clujului vor începe din toamnă. Potrivit edilului, cârtițele vor ajunge în toamnă la Cluj-Napoca. 

„După cum știți, în privința lucrărilor la metrou, acestea au început, acum se derulează în continuare, lucrările de deviere de utilități și de pregătirea infrastructurii, astfel încât așa cum este în grafic, în toamnă să fie aduse acele utilaje care vor lucra în subteran.

E vorba de aceste cârtițe, nu este cârtița care va veni la Cluj, dar un model de acesta va fi și la Cluj, vor fi două, pentru că sunt două tunele, dus-întors, și care practic, în toamnă vor ajunge la Cluj, urmând ca după aceea să fie pregătită intrarea în subteran. Acestea doar sunt modelele prezentate aici (de cârtițe – n.red), cu imagini care vizează partea cu devierea de utilități și pregătirea infrastructurii aferente, lucrându-se constant și periodic la aceste șantiere”, a declarat Emil Boc.

Activistul clujean Szakacs Istvan susține că și în cazul ipotetic în care cârtițele care trenuie să sape metroul ar ajunge în toamna asta la Cluj și asamblatul va dura 4 luni, ar începe să lucreze în cel mai bun caz în februarie 2025. Adică tot nu reușim să ne încadrăm în țintele PNRR.

„Hai să zicem, ipotetic așa, că cârtițele chiar ar ajunge în toamna asta la Cluj și că asamblatul lor ar dura doar 4 luni. Asta înseamnă că ar putea să înceapă să lucreze prin februarie 2025. Că nu mai contribuim cu nimica la îndeplinirea celebrelor jaloane Q4 2024 din PNRR, nu mai menționăm. Dar ca cârtița să și meargă, ea ar trebui să intre, de 7 ori consecutiv până la Sfânta Maria, în câte-o casetă de stație GATA făcută. Asta înseamnă că în primăvara 2025 ar trebui să avem nu numai stația Teilor, ci și stația Copiilor pregătită. Adică săpată, cofrată, turnată, și uscată cât de cât. Și după aia, odată la trei luni, încă câte o stație. Săpată, cofrată, turnată, și uscată cât de cât”.

Comentarii Facebook