Vineri 27 Septembrie

Boc spune că proiectele majore de infrastructură ale orașului nu mai sunt la „faza de gândire”: „Vor duce Clujul la nivelul anilor 2050”


Criticat că nu a reușit să ducă până la capăt niciun proiect major de infrastructură, cel mai longeviv primar al Clujului, Emil Boc, spune că acestea nu mai sunt doar la faza de gândire, iar administrația pregătește orașul pentru anii 2050. 

„Împreună cu colegii mei pregătim niște proiecte care nu mai sunt la faza doar de gândire, de un studiu de prefezabilitate. Suntem la stadiul de implementare a acestor proiecte, de peste 4,5 miliarde de euro, care vor duce Clujul la nivelul anilor 2050, cu siguranță, când aceste lucruri se realizează. Centura, tronsonul 1 e în lucru, la sfârșitul anului viitor va fi gata. În noiembrie-decembrie încep lucrările, inclusiv la partea aia de pasaj ca să asigure trecerea la Spitalul Regional de Urgență. 

Tronsonul 2 e în licitație, în 3 octombrie vom ști, mai sunt câteva zile. Metroul este în lucru, cu finanțarea asigurată, cu obiectiv 2026-2031, de finalizare. Spitalul Regional de Urgență este în lucru, este deja la prima parte o componentă de peste 50 la sută realizată. Partea a doua este în licitație finală cu termen 2027 de finalizare. Electrificarea căii ferate Cluj-Oradea, 2026. Trenul metropolitan pe care îl depunem în această toamnă, aveam nevoie de 35 de avize, mai avem nevoie de 11 avize. În ce ligă va trăi Clujul având aceste trei proiecte, când se leagă gara de aeroport, metroul de trenul metropolitan, la podul IRA și ai parking ride la aeroport pentru 864 de mașini”, a declarat Emil Boc în ședința de marți a Consiliului Local. 

Primar de peste 20 de ani, Emil Boc nu se poate lăuda cu niciun proiect major de infrastructură. Clujenii așteaptă de peste două decenii, soluții pentru decongestionarea traficului în cel mai aglomerat oraș din Transilvania și se pare că vor mai aștepta până în 2050, să vadă „Clujul în altă ligă”, după cum o zice chiar primarul. 

Comentarii Facebook