Vineri 22 Noiembrie

Boc spunea în noiembrie 2022 că sunt bani pentru Centură, iar acum că lipsesc 400 de milioane de euro. Unde au dispărut banii?


Primarul Emil Boc a anunțat că s-a asos la licitație numai tronsonul Centurii Metropolitane, de la ieșire din Florești și până în Apahida.

Pentru porțiunea de la Autostrada Transilvania - Gilău - Florești, care ar scoate de fapt traficul greu, mai avem de așteptat pentru că nu sunt bani. 

Avem 1 miliard de euro asigurați, mai e nevoie de 419 milioane de euro pentru cap și coadă. Atât s-a putut, nu-i numa Clujul în țara asta, acuma căutăm soluții de finanțare pentru faza 2, de capete”, a spus edilul Emil Boc, la Napoca FM.

Aceste lucruri nu le-a spus Emil Boc de la început, iar acum se va ajunge ca la Autostrada Transilvania care e făcută pe ”cioturi” și nu duce nicăieri.

Boc spunea în noiembrie 2022 că Centura Metropolitană are finanțarea asigurată

Primarul Emil Boc spunea în luna noiembrie 2022 că Centura Metropolitană are finannțare, dar acum e prins cu minciuna. Unde au dispărut banii din noiembrie 2022 și până acum, v-ați putea întreba. Nicăieri, pentru că de fapt nu au existat niciodată, fiind promisiuni politicianiste.

Centura Metropolitană a Clujului, în valoare de 1,4 miliarde de euro, are finanțarea asigurată, în două etape. 

Etapa unu în implementarea Centurii Metropolitane are o valoare de 998 de milioane de euro, aproape un miliard de euro. Întreaga centură are 100 de kilometri, cu centura propriu-zisă și drumurile de legătură, și mai adăugăm încă 35 de kilometri de piste de biciclete. 

Etapa unu este prima care va intra în implementare și este legată de Spitalul Regional de Urgență. Acesta a fost motivul pentru care etapa unu are ca punct de început Floreștiul cu Spitalul Regional de Urgență. Această centură începe de la nodul 5 Florești și care asigură legătura cu Baciul în această primă etapă, printr-un drum de legătură. Acesta ne va permite să decongestionăm partea care ține de Tăietura Turcului și care ține de Grigorescu.  

Nodul numărul 6 este la Cora / Muzeul Apei, iar apoi pasaj peste DN 1 și mergem la nodul 7 care este capătul Mănășturului / Grigore Alexandrescu. Această structură ne asigură conectarea cu Spitalul Regional de Urgență.

Acest lucru ne va permite extinderea DN1. Acum avem patru benzi de circulație și vom avea 6 benzi, din care patru vor fi pentru circulație și 2 pentru transportul în comun și pompieri / salvare. De asemenea, vom avea o pistă de biciclete de 3 metri. 

La Spitalul Regional de Urgență se va intra de pe DN1, dar și printr-o bretea din spatele Polus”, a explicat primarul Emil Boc, în ședința Consiliului Local din noiembrie 2022.

0ccf0feff2d25a7c6c128880e5ac4629.jpg

Comentarii Facebook