Sambata 23 Noiembrie

Boc va opri construcțiile de blocuri pe Brâncuși, dacă traficul se sufocă


Clujenii se plâng că pe strada Constantin Brâncuși se ridică blocuri mari și multe. Întrebarea i-a fost adresată primarului Emil Boc în emisiunea Napoca FM. 

Clujenii se plâng de construcții foarte multe și mari de pe strada Brâncuși. Ce e de făcut?”, l-a întrebat Lucian Danciu. 

Emil Boc: ”Așa este prevăzut în noul Plan urbanistic General. Să fie o stradă de regenerare urbană, de restructurare, în care tot ce se construiește nou să fie la un anumit nivel, ca pe un bulevard modern. De aceea am stopat autorizațiile pe Borhanci, până când se face acel nod de la intersecția cu Brâncuși. 

Când strada va ajunge la o capacitate, care să spună că nu mai permite mai multe mașini vor opri lucrările, până când se vor termina toate amenajările rutiere. Așa cum am făcut și pe Bună Ziua. 

În Borhanci, am spus că numai din 2026 încolo mai permitem blocuri”, a explicat primarul Emil Boc.

Anul 2026 de care pomenește Emil Boc este momentul în care centura metropolitană ar trebui să fie finalizată. Centura prevede realizarea unei bretele de acces spre strada Brâncuși, de pe strada Borhanciului și realizarea unui sens giratoriu la intersecția cu Romul Ladea și Fagului, cerut în mod repetat de către șoferi.

Referitor la construcțiile de pe strada Brâncuși, considerată zonă de regenerare urbană și care trebuie ”reîmprospătată”.

Arhitecții se întreabă de ce nu s-a făcut ”regenerare urbană” în altă parte și să nu fie sufocată o zonă și așa aglomerată.

Un alt amănunt interesant este că toate imobilele mari ridicate pe Constantin Brâncuși sau clădirile de birouri au fost proiectate de Arhimar.

Regenerarea urbană pe Constantin Brâncuși, cu blocuri lângă case, s-a făcut în interesul celor care fac blocuri - Interviu cu arhitectul Șerban Țigănaș

Comentarii Facebook