Duminica 22 Decembrie

Boc vrea să cumpere sediul unei bănci din centru, pentru a face loc metroului


Primăria Cluj-Napoca vrea să cumpere cu 6.5 milioane de euro clădirea BCR din centrul oraşului, ridicată pe un teren concesionat chiar de la instituția publică, care este proprietară. 

Consilierii locali din Cluj-Napoca trebuie să își dea votul, luni, într-o şedinţă de urgenţă pe subiectul exercitării dreptului de preempţiune în privința vânzării sediului BCR din centrul oraşului. Mai precis, Primăria are întâietate în cumpărarea clădirii, iar dacă refuză, aceasta va fi vândută pe piața liberă. Terenul pe care este ridicată banca este proprietatea Primăriei, fiind concesionat de fostul primar Gheorghe Funar. 

În această clădire ar urma să fie mutați angajații Centrului pentru Informare a Cetăţenilor de pe Calea Moţilor, unde va fi amenajată Interstația de metrou Sportului-Piaţa Unirii-Universitate. Municipalitatea mai spune că sunt probleme și cu angajații din Vechea Primărie (Piaţa Unirii nr. 1), care trebuie relocați pe durata lucrărilor de renovare.

Muncipalitatea a scăpat printre degete clădirile Melody și Conti

În cazul celebrelor clădiri unde au funcționat hotelurile Conti și Melody, municipalitatea nu s-a înghesuit să pună în aplicare dreptul de preempțiune. Clădirea Conti a fost cumpărată cu 5 milioane de euro de omul de afaceri Ioan Bene, iar acum costă de 5 ori mai mult, iar hotelul Melody a fost cumpărat de Universitatea maghiară Sapienția. 

Universitatea maghiară a cumpărat cunoscutul hotel Melody , fără ca statul român să miște un deget

Recent, dar prea târziu, Emil Boc a spus că dacă clădirea Conti se va vinde va fi cumpărată de municipalitate. E greu de crezut, însă, că Primăria Cluj-Napca va avea cum să achite o astfel de sumă.

Comentarii Facebook