Sambata 5 Octombrie

Bolojan chiar NE ENERVEAZĂ! Săptămâna viitoare toarnă asfalt pe inelul metropolitan, între Oșorhei și Cheriu/ La Cluj, când ne vine rândul?


Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, a anunțat că de săptămâna viitoare se va turna asfalt pe inelul metropolitan care leagă Oșorhei de Cheriu. Am spune că parcă vrea să ne facă în ciudă, că vestea altfel excelentă pentru bihoreni, ne reamintește că la Cluj nu avem niciun fel de „inel metropolitan” .

Lucrările la lotul 2 al inelului metropolitan, care au început în luna iulie, s-au extins pe o lungime de peste 6 kilometri, iar Bolojan a declarat că progresele sunt vizibile. Primii 3 kilometri, de la girația de pe centura Oșorhei până în dreptul localității Cheriu, au fost deja finalizați, iar betonul stabilizat este așternut pe întreaga lungime. „De săptămâna viitoare, vom începe turnarea primului strat de asfalt”, a subliniat președintele CJ Bihor, adăugând că tronsonul va fi deschis provizoriu circulației în a doua jumătate a lunii noiembrie pentru locuitorii din Oșorhei și Cheriu.

Pe de altă parte, nu putem să nu observăm că, în timp ce Bolojan și echipa inaugurează centură după centură în Bihor, Clujul continuă să se confrunte cu probleme grave de trafic și infrastructură. 

Lucrările pe tronsonul de la Cheriu până la pădurea de lângă Băile 1 Mai sunt și ele în desfășurare, dar circulația nu va fi permisă până în primăvara anului viitor. Acest lucru poate genera frustrări în rândul clujenilor, care așteaptă de mult timp modernizări în infrastructură și conectivitate. În plus, complexitatea lucrărilor la cele două viaducte de pe traseu adaugă la incertitudinea privind finalizarea proiectului.

„De săptămâna viitoare se va turna asfalt pe inelul metropolitan, între Oșorhei și Cheriu. Lucrările începute în luna iulie la lotul 2 al inelului metropolitan ce leagă Oșorhei de Băile Felix s-au extins pe toată lungimea de peste 6 kilometri. Lucrările sunt avansate pe primii 3 kilometri, de la girația de pe centura Oșorhei până în dreptul localității Cheriu. Pe acest tronson, betonul stabilizat este așternut pe întreaga lungime și de săptămâna viitoare va începe turnarea primului strat de asfalt.Ne propunem ca acest tronson, după ce se așterne și cel de-al doilea strat de asfalt, să fie deschis provizoriu circulației din a doua jumătate a lunii noiembrie, pentru locuitorii din Oșorhei și Cheriu. Pe tronsonul de la Cheriu până la pădurea de lângă Băile 1 Mai se profilează șanțurile, se așterne balastul stabilizat și sunt în construcție două poduri în văile ce traversează zona între Cheriu și Rontău și la intrarea în pădure. Pe acest segment nu se va putea circula până în primăvara anului viitor. Ne propunem ca circulația pe întreaga lungime de peste 17 km a inelului metropolitan să fie deschisă din primăvara anului viitor. Până atunci, se vor finaliza inclusiv lucrările complexe la cele două viaducte de pe traseu”, a anunțat Ilie Bolojan.

Astfel, în timp ce Bolojan își promovează realizările și progresele din Bihor, clujenii își pun tot mai des întrebarea: „Nouă când ne vine rândul?” 


Comentarii Facebook