Bolojan nu se oprește! Peste două zile, inaugurează centura Aleșd, a cincea din Bihor: „Va fluidiza mult circulația Cluj-Oradea”


Sâmbătă, 31 august, de la ora 09:00, se deschide oficial circulației centura Aleșd, a cincea centură inaugurată în județul Bihor. Anunțul a fost făcut de Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, care a subliniat importanța acestui proiect pentru fluidizarea traficului pe ruta Oradea-Cluj și pentru decongestionarea centrului orașului Aleșd.

În ultimele zile, s-au finalizat lucrările la trotuare, au fost montați stâlpii de iluminat, panourile antifonice și s-au trasat toate marcajele rutiere necesare. Vineri, o comisie specială va efectua o ultimă verificare pentru a se asigura că drumul este pregătit pentru deschidere.

Până în prezent, doar două tronsoane ale centurii erau funcționale, între Tinăud și Peștiș și între Lugașu de Jos și Aștileu. Cu deschiderea completă a centurii, șoferii vor putea evita traversarea orașului Aleșd, reducând astfel blocajele din trafic.

„Deschiderea traficului pe toată lungimea permite circulația pe relația Oradea  - Cluj, cu evitarea tranzitarii orașului Aleșd prin centru”, a declarat Bolojan.

Proiectul, realizat printr-un parteneriat între CNAIR și Consiliul Județean Bihor, a fost finanțat din fonduri europene. Ilie Bolojan a subliniat că finalizarea lucrărilor a fost posibilă în ciuda întârzierilor cauzate de litigiile și suprapunerile cu alte proiecte de infrastructură, precum introducerea rețelelor de gaz.

Screenshot 2024-08-29 095713.png

Screenshot 2024-08-29 095533.png

Screenshot 2024-08-29 095559.png

Comentarii Facebook