Bruxelles, a doua casă pentru primarul Clujului! Boc „e o zi la primărie, 6 în delegație”


Din 248 de zile lucrătoare, cât a avut anul trecut, Emil Boc a petrecut 64, adică mai mult de o un sfert, în delegație. Anul acesta, până în mai, marcase deja încă 20 de zile, scrie pressone.ro

Deși a fost întrebat de mai multe ori despre frecvența deplasărilor, edilul clujean este complet netransparent când vine vorba de programul lui. 

Plecările sale nu sunt justificate în fața Consiliului local, așa cum cere codul administrativ, iar regulamentul primăriei a fost modificat de așa natură, încât a devenit extrem de complicat să poți fi primit în audiență de primarul ales. În plus, primarul își acoperă plecările printr-o activitate intensă pe social media, notează sursa citată.

Emil Boc se folosește de funcția administrativă obținută prin vot popular în România pentru a-și urmări agenda personală, în cadrul unui organism european consultativ din cadrul UE, Comitetul European al Regiunilor (CoR). 

În septembrie 2022, Emil Boc a fost ales să prezideze și o comisie din cadrul CoR, în care era membru încă din 2019. Din 29 septembrie 2022, așadar, de la mijlocul celui de-al cincilea mandat al său la Cluj, Emil Boc are și o poziție executivă la comisia numită COTER - Comisia pentru Politică de Coeziune Teritorială și Buget al UE din cadrul CoR. Mandatul de conducere este de doi ani și jumătate și ar trebui să expire în martie 2025. 

Așadar, în ultimii doi ani, prezențele lui Emil Boc la Bruxelles în timpul săptămânilor de muncă s-au înmulțit. 

Statutul membrilor CoR este similar europarlamentarilor, chiar dacă membrii CoR au la dispoziție mult mai puține resurse decât membrii Parlamentului European. Ei discută pe aceleași proiecte legislative și urmăresc dezbaterile din PE.

Analiștii consultați de PressOne arată că rolul consultativ al CoR este luat în serios la Bruxelles, dar pentru primarii și ceilalți reprezentanți locali care fac parte din acest organism agenda și întâlnirile reprezintă în primul rând o formă de networking - adică de a-și crea legături la nivel înalt, potrivit sursei citate. 

Comentarii Facebook