Câmpia Turzii va avea, în sfârșit, transport public local cu șapte autobuze hibrid
Câmpia Turzii va avea propriul transport public local cu autobuze hibrid.
Municipalitatea din Câmpia Turzii a cumpărat șapte autobuze hibride, care vor fi livrate până în luna septembrie a acestui an, având o valoare de 12.390.000,00 de lei + TVA.
Odată cu semnarea contractului și dezvoltarea propriului parc auto pentru transport public, Câmpia Turzii marchează o premieră, prin inițierea primului serviciu propriu de transport public local din municipiu.
Autobuzele comandate sunt dotate cu un sistem de propulsie hibridă în serie, constând dintr-un motor de electric de 35 kW/ Voith și un motor diesel de 187 kW, / Kummis care îndeplinește standardele de emisii Euro 6. Una dintre caracteristicile principale ale sistemului propulsor este capacitatea sa de a recupera energia cinetică în timpul frânării. Aceasta este transformată apoi în energie electrică și stocată în supercondensatoare, dispozitivele sale de stocare a energiei fiind folosită ulterior la propulsia autobuzului.
Câmpia Turzii va avea transport public local cu șapte autobuze hibrid
Vehiculele vor fi, de asemenea, echipate cu funcția Stop & Go care controlează funcționarea motorului. Datorită acestui sistem, motorul diesel se oprește complet atunci când autobuzul staționează și ușile se deschid și pornește din nou numai după ce supracondensatoarele rămân fără energie. Acest lucru îi permite reducerea semnificativă a consumului de combustibil și emisiile de poluanți, în comparație cu vehiculele convenționale.
Fiecare autobuz comandat are 10,5 metri lungime și poate transporta până la 70 de pasageri, incluzând 27 de persoane așezate. Confortul pasagerilor va fi asigurat prin sisteme de încălzire și aer condiționat, porturi USB duale ce le permit reîncărcarea dispozitivelor electronice în timpul călătoriei, un sistem de anunțuri vocale, precum și panouri ce vor afișa informații despre traseu, ore estimate ale călătoriei sau anunțuri diverse. În plus, Solaris își echipează vehiculele cu o întreagă gamă de soluții pentru creșterea siguranței pasagerilor și a șoferilor, cum ar fi de exemplu camerele interioare și exterioare pentru monitorizare video și o cameră suplimentară pentru marșarier.
Mai mult, vehiculele vor fi dotate cu un sistem de numărare a pasagerilor cu senzori amplasați la fiecare ușă, care va permite operatorului de transport public să adune date despre numărul de persoane care utilizează anumite rute. Potrivit companiei, cu datele obținute se vor putea face optimizări ale transportului pe liniile respective.
0 Comentarii