Când se demolează gheretele din Piața Mihai Viteazu. Boc a făcut anunțul, clujenii nu mai au mult de așteptat
Începând cu luna ianuarie 2025, cele 16 gherete de pe strada Argeș din Piața Mihai Viteazu, situate deasupra Canalului Morii, vor fi demolate pentru a permite redeschiderea cursului de apă.
Aceste structuri, care au funcționat pe baza unor contracte de concesiune din 1994, au fost instalate într-o perioadă în care canalul a fost acoperit cu dale de beton, transformând zona într-o piață comercială.
Autorizațiile de construcție au fost emise pe vremea primarului Gheorghe Funar. Contractele de concesiune, cu o durată inițială de 25 de ani, au expirat în lunile martie-aprilie 2024, urmând ca ultimele să se încheie la începutul anului 2025.
„De la 1 ianuarie 2025 începe demolarea, când expiră toate contractele. Cred că în 24 ianuarie este ultimul contract care expiră, conform notificărilor. După care, evident, toată această componentă dispare, pentru că trebuie redat până la urmă acest curs de apă clujenilor, pentru că așa a fost el gândit, nu să fie acoperit”, a precizat Emil Boc la un post de radio local.
În această zonă este planificat un concurs internațional de soluții care vizează reabilitarea mai multor străzi și clădiri importante, inclusiv clădirea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, strada Argeșului, o parte din strada Constanța și strada Bălcescu. Acest proiect urmărește să transforme zona într-un spațiu modern, prietenos cu mediul.
15 Comentarii
Păcat să demolați ce a construit românul GYUSI
Toate consignatiile,gheretele trebuie demolate sunt o țigănie din care altii fac evaziune,pana când se mai închid ochii?
adica cum, pana nu expira ultimul contract la restul nu se poate umbla?
@Trebuie demolate urgent toate cotețele viniturilor care au invadat Clujul!!!:
păcat. iar o să dorm pe străzi
Prin cursul de apa vor circula rațele și motocicliștii bombardiști.
alea trebuiau demolate in primul mandat, *****ie mai mare nu exista
B
In genul ăsta mai sunt asemenea gherete si in Manastur pe primăverii in apropiere de biserica ortodoxă din zonă. Primăria nu le-a mai prelungit contractele și i-a pus pe oameni să le demoleze, acum fiecare de acolo trebuie să-și caute chirie in altă parte. Dați și voi o tură pe acolo si vedeți. De luni din ziua de 2 sept a.c. au început oamenii de acolo… Citeste mai departe
S-aveți grijă când băgați excavatoarele la decopertat, să nu cumva să intrați cu ele în bijuteria centrului, hotelul Cristian.
@Tristian: Monumentul tampeniei administratiilor locale clujene, ramane ?