Când se demolează gheretele din Piața Mihai Viteazu. Boc a făcut anunțul, clujenii nu mai au mult de așteptat


Începând cu luna ianuarie 2025, cele 16 gherete de pe strada Argeș din Piața Mihai Viteazu, situate deasupra Canalului Morii, vor fi demolate pentru a permite redeschiderea cursului de apă. 

Aceste structuri, care au funcționat pe baza unor contracte de concesiune din 1994, au fost instalate într-o perioadă în care canalul a fost acoperit cu dale de beton, transformând zona într-o piață comercială.

Autorizațiile de construcție au fost emise pe vremea primarului Gheorghe Funar. Contractele de concesiune, cu o durată inițială de 25 de ani, au expirat în lunile martie-aprilie 2024, urmând ca ultimele să se încheie la începutul anului 2025. 

„De la 1 ianuarie 2025 începe demolarea, când expiră toate contractele. Cred că în 24 ianuarie este ultimul contract care expiră, conform notificărilor. După care, evident, toată această componentă dispare, pentru că trebuie redat până la urmă acest curs de apă clujenilor, pentru că așa a fost el gândit, nu să fie acoperit”, a precizat Emil Boc la un post de radio local.

În această zonă este planificat un concurs internațional de soluții care vizează reabilitarea mai multor străzi și clădiri importante, inclusiv clădirea Liceului Teoretic „Nicolae Bălcescu”, strada Argeșului, o parte din strada Constanța și strada Bălcescu. Acest proiect urmărește să transforme zona într-un spațiu modern, prietenos cu mediul.

Comentarii Facebook