Candidatii la sefia UBB Cluj, intrebati daca nu renunta la liniile de studiu in GERMANA si MAGHIARA! Vezi cum au raspuns
Cristina Ciumas si Ioan Aurel Pop au fost intrebati la dezbaterea finala ce a avut loc marti, la Facultatea de Litere, daca mai sunt necesare limbile germana si maghiara, cand totul se indreapta spre limba engleza.
Intrebarea a fost: "De ce mai este nevoie de linii de studiu in maghiara si germana, cand totul se indreapta in mare parte spre limba engleza si, bineinteles, romana?"
"Aceste mari limbi de circulatie isi au rolul lor. Vine din urma limba spaniola. Sunt atatea marturii de a cultiva toate aceste limbi. Noi suntem obligati sa invatam limbi straine si este o bucurie sa o facem, insa limbile germana si maghiara sunt limbi traditionale ale acestei universitati, care exprima si esenta Transilvaniei, si se cuvine sa le pastram ca pe un tezaur comun extraordinar", a spus Ioan Aurel Pop.
Cristina Ciumas a raspuns si ea la aceasta intrebare: "Nu putem sa desfiintam peste noapte aceste aspecte. Asta da o particularitate universitatii. Se vor infiinta linii de studiu in limba engleza, mai ales la masterat. Tin la specificul acestor linii in limba maghiara si germana si la dezvoltarea acestora".
Marti, 6 martie, a avut loc ultima dezbatere inainte de cel de-al doilea scrutin, ce va avea loc in 8 martie.
Anca Baciu
Citeste si...
Ion Aurel Pop: Sper ca nu va trebui sa il poftim pe Marga sa iasa din biroul de rector VIDEO
2 Comentarii
mai citeste un pic de istorie...vad ca habar n-ai despre istoria ardealului...
ce aberiatii pupincuriste.esenta Transilvaniei(o zona geografica din Romania) este limba si cultura romana nu cea a veneticilor si fostilor ocupanti,.totusi,cea mai mare influenta exterioara (in transilvania care e o zona geografica a Romaniei)au avut-o imperiul roman de apus si cultura germana .limba de stat (din care face parte Transilvania) e si… Citeste mai departe