Vineri 22 Noiembrie

Ce progrese s-au făcut la sensul giratoriu de pe strada Frunzișului! Se înaintează încet - VIDEO


Lucrările la sensul giratoriu de pe strada Frunzișului au mai avansat, dar lent de tot. Proiectul trebuia să fie terminat anul trecut, dar a fost prelungit până în luna martie 2022. 

Sensul giratoriu de pe Frunzișului nu se știe când va fi finalizat

După cum se vede din filmarea comparativă de mai jos, din luna februarie și până în martie lucrările au mai avansat, dar nu cum și-ar dori șoferii. 

Primăria Cluj-Napoca, beneficiarul sensului giratoriu, nu este deloc nemulțumită de viteza pe care o are constructorul, Studium Green, firma care a ridicat ansamblul Wings din apropiere. Finalizarea sensului giratoriu a fost condiția impusă de Emil Boc pentru darea în folosință a ”blocului cu aripi”. Constructorul nu se grăbește pentru că acum mai vinde încă din apartamente, astfel că sensul giratoriu este lăsat la final.

La rândul lui, primarul Emil Boc nu critică pe nimeni, pentru că așa face economie la bugetul local de 2 milioane de euro. Singurii care suferă sunt șoferii, pentru că sunt ambuteiaje și nu se știe când va fi terminată lucrarea. 

Un membru USR spune că practicile Primăriei Cluj-Napoca duc la scumpirea construcțiilor

Sensul giratoriu de două milioane de euro de pe Frunzișului este construit pe banii celor care vor cumpăra apartamente, consideră vicepreşedintele USR Cluj, George Trif.

Ca să înțelegem de ce sunt imobiliarele atât de scumpe în Cluj-Napoca e suficient să ne uităm la cum se face cel mai nou sens giratoriu de pe domeniul public, pe str. Frunzișului: 212 piloni forați, (confirmat de dezvoltator), 100.000 de tone excavate, Pasaj pietonal subteran, 2 milioane de euro cost estimat. 

E considerat cel mai scump sens giratoriu din Cluj! Deși e o lucrare de infrastructură pe domeniul public, costul și realizarea lui e suportată integral de investorul privat, care realizează blocurile din zonă.  Mai bine spus, sensul giratoriu e plătit de cumpărătorii celor 228 de apartamente din blocurile ce nu vor fi recepționate fără realizarea lui.  Sper că nu își imaginează cineva că investitorii privați fac treaba administrației și construiesc infrastructură rutieră pe domeniul public gratuit, fără să își recupereze banii de undeva. E normal să își recupereze banii investiți! 

Exemplele pot continua, dar e important să înțelegem că prețul pe metru pătrat nu e influențat doar de „calitatea vieții” așa cum se declară prin presă, ci, în principiu, de cerere și ofertă, și implicit modul în care e controlată oferta pentru a satisface cererea”, a spus vicepreşedintele USR Cluj, George Trif.

Comentarii Facebook