Sambata 2 Noiembrie

Centura Florești - Cluj va costa 7 milioane de euro. Proiectul e realizat de o firmă abonată la contracte publice

 

Firma Luca Way, fostă Poyry România, a predat Primăriei Florești proiectul viitoarei centuri ocolitoare, care va trece prin spatele Polus și Metro.

 

Caietul de Sarcini aferent proiectului de investiție REALIZARE Drum de legătură Varianta SUD a fost predat către Primăria Florești de către firma proiectantă a investiției, Luca Way. În decurs de aproximativ 10 zile Biroul Achiziții din cadrul Primăriei Florești va depune documentația aferentă licitației pentru realizarea investiției, la Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Investiția, în valoare totală de aproximativ 7 milioane de euro, va fi suportată integral din bugetul local al comunei. 

 

Firma Luca Way, fostă Poyry România, este una dintre abonatele la contractele cu statul, atât sub guvern PSD, cât și în timpul guvernării PDL. Luca Way este o companie aparuta pe piață in luna iulie 2012 ca urmare a retragerii de pe piata din Romania a companiei Poyry Romania. Firma are un istoric bogat în privinţa contractelor din bani publici, fosta Poyry încasând, atât în timpul guvernării PSD cât şi cea a PDL milioane de euro pentru supravegherea diferitor lucrări de infrastructură, din toată ţara, conform teleorman24.ro

 

Potrivit unor articole apărute în presa centrală de la vremea respectivă, acționariatul firmei Poyry, actuala Luca Way, ar fi fost strâns legat de numele lui Adriean Videanu.

 

Drumul, care va porni din strada Tăuțiului și va face joncțiunea în Cluj Napoca cu Drumul Sfântul Ioan, va avea o lungime de 2,685 km (firul principal, la care se adaugă încă doi kilometri de bretele).

 

Drumul de Ocolire SUD va avea 11 podețe și 2 poduri, precum și două girații și 3 intersecții. Vor fi incluse și două bretele de legătură cu DN1, una în zona Metro și una în zona Polus. Carosabilul va fi de 2x 3,5 metri, pe o parte trotuarul va fi de 1,5 metri, iar pe cealaltă parte va fi inclusă și o pistă de biciclete, lățimea ansamblului trotuar – pistă de biciclete fiind de 2 metri. Toate acestea alături de rigole ranforsate, zid desprijin pe coloane, șanțuri de beton, rambleu, piloți forați, filtre drenante, drenuri orizontale și, bineînțeles, semnalizare rutieră. 

 

Îmi doresc ca la finele anului 2015 Centura să fie finalizată. Vom apela la un credit furnizor, aceasta fiind varianta cea mai optimă și rapidă. Sunt deja firme interesate în a accesa licitația. Gradul de îndatorare nu va depăși 30% din buget, ceea ce nu este mult. Mi-aș fi dorit să putem demara investiția și mai repede, dar sunt anumiți pași de urmat. Nu se poate sări peste proiect, peste licitația aferentă proiectului, peste realizarea proiectului sau peste timpii necesari sistemelor naționale de validare a licitațiilor, ori peste eventuale contestații”, a declarat primarul comunei Florești, Horia Șulea. 

Comentarii Facebook