Duminica 22 Decembrie

Cerea boicotarea Austriei, iar acum Boc cumpără sediul BCR, bancă austriacă: Cumpărăm clădirea pentru nevoile clujenilor!


Primarul Emil Boc nu a participat la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca a aprobat cumpărarea clădirii BCR (bancă austriacă), de pe strada George Barițiu. Edilul a fost acuzat că el le cerea clujenilor să boicoteze Austria, dar el dă milioane de euro chiar austriecilor. 

Pentru a nu fi asociat cu această tranzacție, primarul a lipsit de la ședință. Ba mai mult, semnarea contractului de achiziție va fi făcută de viceprimarul UDMR al Clujului. 

Primăria Cluj-Napoca va achita 5,8 milioane de euro pe clădirea deținută de austrieci, care construită pe terenul statului. 

USR rămâne consecvent cu vot de abținere. Lipsa de consecvență. Primarul Emil Boc anunța la un post de radio că Austria este Rusia Uniunii Europe și îndemna la un boicot la adresa Austriei. Mai mult, domnul Emil Boc spunea că dacă ar avea decizie politică majoră ar da ordin pentru exercitarea unui drept de veto pentru interesele Austriei.

La Cluj-Napoca, aceste decizii aparțin primarului Emil Boc. Pe deoparte le sugerează clujenilor să nu meargă în vacanțe în Austria și să nu își depună banii la bănci austriece, dar dă 6 milioane de euro unei bănci austriece. DIn nou o mare diferență între vorbe și fapte”, a acuzat consilierul local USR, Călin Groza.

Primarul s-a fofilat și nu a participat la ședință, deși a fost proiectul lui.

Viceprimarul Dan Tarcea a oferit câteva motive răsuflate pentru a justifica necesitatea cumpărării clădirii BCR, de pe strada George Coșbuc. ”Aș vrea să spun că nevoie și necesitatea acestui spațiu nu a dispărut în 7 zile. Nu a dispărut în urma votului Austriei sau deciziei Austriei de a ne lăsa afară din spațiul Schengen. Nevoia este una reală, este una permanentă pe care noi trebuie să o clarificăm. Acești bani nu îi dăm pentru Austria, ci pentru necesitatea și nevoile clujenilor, de a le asigura un spațiu adecvat pentru a-și putea continua relația cu Primăria. 

Această clădire revine în patrimoniul Primăriei Cluj-Napoca, adică nu rămâne în patrimoniul unei companii cu acționariat austriac, ci revine sau vine în patrimoniul Primăriei Cluj-Napoca”, a spus Dan Tarcea.

Pentru că PNL are majoritate, Consiliul Local a aprobat achiziția clădirii cu 20 de voturi pentru, un vot împotrivă  și 5 abțineri (USR). 

Comentarii Facebook