Miercuri 18 Septembrie

Cetățenii tunisieni își pot alege președintele la o secție de votare din Cluj-Napoca. Alegerile se vor desfășura într-o sală a UMF „Iuliu Hațieganu”


Cetățenii din Tunisia vor avea posibilitatea să-și aleagă președintele la o secție de votare din Cluj-Napoca.  Ambasada Tunisiei la București a transmis că în România vor funcționa patru secții de votare pentru alegerile din 6 octombrie și vor fi amplasate în municipiile Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și București. 

Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a pus la dispoziție un spațiu din unitate pentru organizarea alegerilor unde cetățenii tunisieni își vor alege președintele. 

Amplasarea secțiilor de votare a fost aleasă în funcție de orașele unde locuiesc un număr semnificativ de cetățeni tunisieni, majoritatea studenți care își urmează pregătirea universitară în medicină, stomatologie, farmacie și alte specialități, respectiv orașele București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Alegerile prezidențiale din Tunisia vor avea loc duminică, 6 octombrie 2024, la nivel național, iar în străinătate în perioada 4-6 octombrie.

Ambasada va amenaja secții de votare în orașele unde locuiesc un număr semnificativ de cetățeni tunisieni, majoritatea studenți care își urmează pregătirea universitară în medicină, stomatologie, farmacie și alte specialități. Cele patru orașe vizate sunt București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Ambasada Tunisiei în România adresează sincere mulțumiri și recunoștință deplină autorităților naționale, regionale și locale române, în special celor din București, Cluj, Timișoara și Iași, pentru sprijinul exemplar pe care l-au acordat Tunisiei, arătat mai ales prin acordarea în timp record a avizului oficial pentru deschiderea secțiilor de votare, și pentru angajamentul lor de a oferi orice formă de asistență necesară bunei desfășurări a alegerilor prezidențiale tunisiene.

De asemenea, Ambasada dorește să își exprime recunoștința față de Universitățile din România : U.M.F.”Victor Babeș” din Timișoara, U.M.F. „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și U.M.F.”Gr. T. Popa” din Iași, pentru că au acceptat să rezerve spații în unitățile lor pentru desfășurarea alegerilor.

Ambasada îi este recunoscătoare și domnului Decebal Victor Cotoc, Consul Onorific al Republicii Tunisia la Cluj-Napoca, pentru disponibilitatea sa de a sprijini eforturile Ambasadei în vederea asigurării succesului acestui exercițiu democratic”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Republicii Tunisia în România.

Comentarii Facebook