Cluj: Au fost recepționate lucrările pentru tratarea solului contaminat de pe traseul Autostrăzii Transilvania


Recepția lucrărilor pentru tratarea solului contaminat de pe traseul Autostrăzii Transilvania, din judeţul Cluj, a fost semnată miercuri, 14 august, de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Contractul pentru tratarea solului a fost semnat în noiembrie 2021, iar valoarea acestuia a fost de 74 milioane de lei. 

Lucrările au fost prevăzute în contractul încheiat cu Asocierea S.C. Oil Depol Service S.R.L - S.C. Ecomed Eastern Europe S.R.L - S.C. Ecomaster Servicii Ecologice S.R.L. prin care a fost tratat şi eliminat solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg), rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Braşov - Cluj - Borş, sector 2B, care a fost depozitat ani de zile în depozitul temporar din localitatea Faţa Dealului, comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj.

CNAIR a publicat în SEAP, la data de 11 ianuarie 2021, procedura de licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului având ca obiect: "Tratarea şi eliminarea deşeurilor constituite din solul contaminat cu hexaclorciclohexan (HCH) şi mercur (Hg) rezultat din eliberarea amplasamentului Autostrăzii Braşov - Cluj- Borş, secţiunea 2B, km 10+500 şi depozitat în depozitul temporar de deşeuri periculoase de la Fata Dealului, com. Moldoveneşti, jud. Cluj".

Comentarii Facebook