Cluj: Drumul Expres de la Tureni nu va fi deschis în 2024! „Este un ciot minuscul, dar cu un impact extrem de mare în trafic”


Asociația Pro Infrastructură transmite că mini lotul de 5 km de la Tureni nu are șanse să fie gata mai devreme de primăvara anului viitor. Drumul Expres de la Tureni care face legătura dintre A3 și DN1 este așteptat cu nerăbdare de șoferii clujeni.

„DEx4 lângă Tureni, ne vedem în 2025!

Din păcate, la cum au evoluat lucrările în primele 11 luni de contract, este o certitudine că mini-lotul de nici 5 kilometri de pe drumul expres care face legătura dintre A3 și DN1 pe lângă Tureni nu va fi deschis în 2024. În acest ritm, inaugurarea este fezabilă doar în primăvara lui 2025.

Aflați la primul lor proiect rutier major, Dimex (terasamente) și CON-A (structuri) nu demonstrează că au forța să termine în decembrie, puțin înainte de termenul contractual care este februarie 2025.

Lung cât un strănut, tronsonul e totuși dificil: consolidări serioase cu ziduri de sprijin impresionante la care încă se forează piloți, numeroase structuri (două noduri rutiere plus câteva văi), relocări drumuri existente, relief pretențios.

Este un ciot minuscul dar cu un impact extrem de mare în trafic, fiind așteptat cu sufletul la gură atât de șoferii aflați în tranzit, cât și de localnicii din Turda”, au transmis cei de la Asociația Pro Infrastructură.

Comentarii Facebook