Cluj: Hub-ul educațional din Borhanci prinde contur! În ce stadiu sunt lucrările la școală, liceu, grădiniță și creșă - FOTO
Lucrările la Hub-ul educațional din cartierul clujean Borhanci avanseză conform așteptărilor, a anunțat viceprimarul Clujului Dan Tarcea.
Potrivit acestuia, la școală, partea de zidărie este finalizată, iar în acest moment se execută tencuielile interioare.
,,Aproximativ 90% din șape și pardoselile finite au fost deja turnate, iar lucrările la instalațiile electrice și sanitare sunt în plină desfășurare. De asemenea, a început montarea tâmplăriei, iar la terenul de sport se lucrează intens.”, a explicat Dan Tarcea.
Progres s-a făcut și la liceu, fiind turnate șapele și pardoselile, inclusiv în sala de sport. În acest moment se lucrează la tencuieli, iar stadiul instalațiilor electrice este estimat la 50-60%. Tencuielile sunt realizate în proporție de aproximativ 40%, iar șapele și pardoselile finite la aproximativ 30%.
Lucrările la creșă se mișcă mai greu, acestea fiind încă într-un stadiu incipienent.
,,S-a turnat radierul pentru corpurile 4 și 5, iar în prezent se lucrează la armarea corpurilor 2 și 3. De asemenea, ieri au fost turnați stâlpii pentru corpul 5. Proiectarea acestei zone este mai simplă, având doar un nivel, ceea ce va permite o execuție mai rapidă.”, transmite Dan Tarcea.
Potrivit viceprimarului, la grădiniță, lucrările urmează să înceapă.
În urma unei investiții de aproape 100 de milioane de euro, proiectul fanion al cartierului Borhanci va cuprinde:
- Creșă cu 11 grupe, fiecare cu câte 9 copii.
- Grădiniță cu 8 grupe, fiecare cu câte 20 copii.
- Școală gimnazială – 3 corpuri de clădire și sală de sport.
- Liceu – laboratoare moderne și sală de sport.
- Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 de spectatori, ce include: bazin olimpic de înot, bazin pentru sărituri, zone de agrement, bazin de inițiere, saune, jacuzzi și vestiare.
- Bază sportivă pentru agrement și activități recreative: terenuri sportive, locuri de joacă pentru copii, zone de șah, ping-pong, aparate fitness, skate, parkour, amfiteatru deschis și grup sanitar public.
- Pădure-parc de peste 50 de hectare, cu traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic.
- Infrastructură completă – străzi, trotuare și rețele edilitare.

1 Comentariu
Oare primaria e in grafic cu drumurile de acces dinspre Borhanciului si Soporului? Deocamdata se lauda cu realizarile altora.