Cluj: Investiție de peste 4,3 milioane de euro pentru modernizarea Ambulatorului Spitalului Clinic de Recuperare


Ambulatorul Spitalului Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca urmează să fie extins și modernizat. Pentru acest obiectiv, Consiliul Județean Cluj a pus la bătaie peste 4,3 milioane de euro. Anunțul privind achiziționarea lucrărilor a fost deja publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), iar operatorii economici interesați pot depune oferte până la data de 2 septembrie 2024, ora 15:00. 

Proiectul presupune realizarea de supraetajării, extinderii, reamenajării și modernizării corpului C13 M – Laboratoare și schimbarea destinației în Ambulator Integrat pentru decongestionarea funcțiunilor existente la parter și etajul I din clădirea principală a spitalului. 

De asemenea, va fi implementată terapia hiperbară și se va acorda o atenție deosebită distribuirii fluxurilor de la nivelul unității sanitare. Noile spații vor asigura, astfel, o funcționare corespunzătoare a Ambulatorului Integrat. 

Continuăm să acordăm o atenție aparte sistemului sanitar clujean pentru ca pacienții să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde. Prin această investiție ne dorim să contribuim la asigurarea climatului optim de realizare a actului medical în singurul spital cu profil de recuperare multidisciplinară din Transilvania și unul din cele doar două din țară.”,  a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările în valoare totală estimată de 21.429.042,33 de lei au fost etapizate. Prin urmare, în prima fază vor fi realizate lucrări de amenajare a spațiilor necesare instalării și funcționării, în cadrul corpului C13, a camerei hiperbare, lucrările structurale necesare consolidării clădirii existente, precum și cele de compartimentare și finisare a parterului.

În cea de-a doua etapă vor fi executate lucrările de extindere și etajare a corpului C13, pasarela care va lega corpul principal al spitalului de corpul C13, unde va fi noua locație a Ambulatorului, dotări și amenajări exterioare.

Comentarii Facebook