Duminica 8 Septembrie

Cluj-Stație de tramvai, prost semnalizată, pericol public pentru călători!/Șoferi inconștienți filmați trecând cu viteză/”Să le ia cineva permisul” VIDEO


Să le ia cineva permisul URGENT! Doi șoferi clujeni, surprinși trecând în viteză pe lângă tramvaiul oprit în stație. Noroc că nu a coborît nimeni

Doi șoferi ar trebui să rămână fără permis după ce au fost surprinși trecând pe lângă tramvaiul oprit în stația din zona Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, din care călătorii se pregăteau să coboare. Și un al treilea care vine la câteva secunde este pe cale să facă același lucru, dar se oprește în ultimul moment când își dă seama că ușile tramvaiului sunt deschise. Norocul a fost că niciun călător nu a coborât, pentru că altfel nu ar fi avut nico sansă să scape fără a fi izbit de cele două mașini care au trecut în viteză. 

Pe de altă parte, însă, nici stația nu este semnalizată corespunzător, și este foarte posibil ca unii șoferi să nu oprească pentru că nu observă că este stație, punând în pericol orice călător care coboară din tramvai.

 "Este extrem de periculos. M-am simțit ca și cum aș traversa printr-un câmp de luptă," a declarat unul dintre călători. "Nu există semnalizare, iar șoferii nu par să fie conștienți că trebuie să oprească."

Clujenii au sesizat gravitatea situației și i-au recomandat celui care a filmat să trimită imaginile la poliție, pentru a se lua măsuri, mai ales, în privința unei semnalizări mai bune a stației. 

"Foarte prost semnalizată stația. Ar trebui făcută reclamație la serviciul circulație al primăriei. Noi care ne dăm în fiecare zi pe acolo știm că e stație de tramvai. Da unu care e din altă parte s-au cu capul în noroi? Poate presupune că tramvaiul stă la stop. Semnul de stație e cam după frunze. În imagine se văd 2 mașini care au trecut și a treia, a trecut un pic dar s-a oprit când a văzut ușile deschise. Acolo principalul vinovat e serviciul de semnalizare rutieră a primăriei. Dar nu e stres, polițiștii locali păzesc semafoarele de la mașini, centru, Piața Mărăști, Uliului."

Alții chiar au considerat că stația ar trebui desființată,: "Stația aia nu este în siguranță acolo, mai bine ar anula și să fie numai cea de lângă stadion, măcar ești în siguranță când cobori."

Recomandarea clujenilor a fost ca imaginile să ajungă la poliție, pentru ca stația să fie mai bine semnalizată:  ”cabinet@cj.politiaromana.ro unde poți formula o sesizare pe email și pui un link cu filmarea."

Autoritățile ar trebui să ia urgent măsuri de semnalizare corespunzătoare si respectarea regulilor de circulație,  pentru proteja viețile cetățenilor și pentru a preveni tragedii în acestă stație de tramvai. 

Comentarii Facebook