Miercuri 16 Octombrie

Cluj „triumfă” la concursul „Orașe Durabile”. Cu ce proiect inovator a reușit să câștige


Cluj se numără printre câștigătorii celei de-a VI-a ediţii a concursului "Oraşe Durabile", organizat de Ambasada Franţei în România, alături de orașul Galați și Sectorul 6 din București. 

Clujul a fost premiat pentru proiectul realizat în colaborare cu Gherla privind regenerarea urbană a Cartierului Nou din oraş. 

Acest proiect pune accentul pe dezvoltarea unor poli urbani de echilibru în zona metropolitană Cluj, vizând promovarea unei abordări integrate şi durabile a dezvoltării urbane.

Ca urmare a premiului obținut, respectiv a calității soluțiilor durabile propuse Consiliul Județean Cluj va beneficia de asistență tehnică din partea specialiștilor francezi, astfel încât proiectul de regenerare a Cartierului Nou din Gherla să beneficieze de eticheta „eco-cartier.”

Un al doilea premiu a fost acordat oraşului Galaţi pentru proiectul de revitalizare a Cartierului Micro 16, iar Sectorul 6 din Bucureşti a fost recompensat pentru ambiţiosul său proiect de transformare a Cartierului Drumul Taberei într-un eco-cartier, notează Agerpres.ro

Lansat în 2017, concursul "Oraşe Durabile" îşi propune să promoveze iniţiativele locale din România în domeniul dezvoltării durabile. Demersul face parte integrantă din cooperarea franco-română, având ca obiectiv sprijinirea autorităţilor locale în tranziţia ecologică, favorizând, de asemenea, schimbul de bune practici între Franţa şi România.


Comentarii Facebook