Miercuri 2 Octombrie

Clujeancă, nemulțumită că nu poate traversa Cimitirul Central după lăsarea serii: „Aleile nu sunt iluminate, e lipsă de respect”


O clujeancă a înaintat o sesizare către Primăria Cluj-Napoca prin care a atras atenția în legătură cu lipsa sau slaba capacitate a iluminatului public din Cimitirul Central. 

Ea a relatat că aleile ar trebui iluminate corespunzător din respect pentru cetățeni și pentru cei care au fost înhumați acolo, având în vedere că cimitirul este deschis publicului până la ora 21:00, iar întunericul se lasă înainte de ora închiderii. 

De asemenea, clujeanca susține că locuitorii din municipiu se plimbă des prin cimitir și există vizitatori care vor să admire monumentele istorice amplasate în zonă. Totodată, aleile din Cimitirul Central sunt folosite de cei care vor să ajungă într-un timp scurt de pe Calea Turzii în centrul municipiului.

Aș vrea să aduc în atenție problema iluminatului public din Cimitirul Central (Avram Iancu 26-28). Cimitirul este un loc des vizitat atât de către locuitorii orașului, cât și de către vizitatorii acestuia, fiind considerat un loc pentru plimbare în timpul liber, pentru reflecție și pentru admirarea monumentelor istorice (nu puține la număr).

Pe lângă statutul său de atracție turistică (un muzeu în aer liber) și faptul că mulți îl folosesc ca spațiu verde în care să își petreacă timpul liber, alte persoane îl folosesc ca punct de traversare spre centrul orașului.

Având în vedere că ora până la care se poate traversa cimitirul este 21:00, problema iluminatului public de pe alei este una care trebuie adusă în atenția administrației publice. Recent, m-am aflat în situația în care am vrut să ajung în centrul orașului de pe Calea Turzii la ora 20:00 și pot spune că nu mi se pare că se acordă o atenție deosebită acestui aspect.

Până și aleile cimitirului trebuie îngrijite și luminate din respect pentru cetățeni și pentru persoanele ale căror nume au o greutate istorică și care își au acolo locul de veci.”, a semnalat clujeanca. 

Comentarii Facebook