Vineri 27 Septembrie

Clujenii negociază pentru România deblocarea exportului de animale spre Iordania! Focarele de boală în scădere dau speranțe fermierilor


Vești bune pentru crescătorii de ovine din România! Începând cu 23 septembrie, o delegație a ANSVSA, condusă de vicepreședintele Ioan Oleleu, va pleca în Iordania pentru a negocia deblocarea exportului de animale, blocat din cauza focarelor de pestă a micilor rumegătoare. Scăderea semnificativă a cazurilor de boală din țară aduce noi speranțe fermierilor, care așteaptă reluarea comerțului internațional. Oleleu a declarat că situația epidemiologică favorabilă din România ar putea permite deschiderea exporturilor, un pas crucial pentru revigorarea sectorului zootehnic.

Astăzi, la Cluj-Napoca, la sediul cooperativei Someș-Arieș, crescătorii de ovine au avut o întâlnire cu vicepreședintele ANSVSA și alți experți din domeniul sanitar-veterinar, pentru a discuta evoluția pestei micilor rumegătoare. Fermierii au solicitat măsuri rapide și colaborare mai strânsă cu autoritățile, în timp ce Oleleu a subliniat necesitatea unității între crescători pentru a depăși criza: „Avem nevoie de unitate în rândul crescătorilor de ovine pentru a depăși acest moment dificil”, a declarat vicepreședintele ANSVSA Ioan Oleleu.

pesta 2.jpg

pesta 1.jpg


Comentarii Facebook