Miercuri 16 Octombrie

Clujul are un nou subprefect! Maria Buzás-Fekete, viceprimarul din Huedin, i-a luat locul lui István Szilárd Tasnádi


Maria Buzás-Fekete, viceprimarul orașului Huedin, a fost numită în funcția de subprefect al județului Cluj, printr-un act normativ adoptat miercuri, 16 octombrie, în ședința Guvernului.

Maria Buzás-Fekete va ocupa locul lăsat liber de István Szilárd Tasnádi, care a demisionat de la Prefectura Cluj pentru a candida la Senat din partea UDMR, la alegerile din 1 decembrie.

Începând de astăzi, Buzás-Fekete are 15 zile la dispoziție pentru a renunța la funcția de viceprimar al orașului Huedin și a depune jurământul ca subprefect.

Viceprimarul din Huedin nu este singurul care are de gând să renunțe la funcție și să țintească mai sus. Actualul primar, Mircea Moroșan, reales în funcție la alegerile din 9 iunie, figurează pe locul 3, loc eligibil, pe lista PNL Cluj pentru Camera Deputaților, iar în cazul în care va fi ales în Parlament, va părăsi instituția.

La sfârșitul lunii noiembrie urmează să fie validat noul Consiliu Local al orașului Huedin. Tot atunci, va fi ales un viceprimar din rândul consilierilor.

În urma alegerilor din 9 iunie, Consiliul Local Huedin are o componență de 13 membri, după cum urmează: UDMR are 4 mandate, iar PNL – 3, restul fiind împărțite între PSD, AUR, Alianța Dreapta Unită și un independent. 

Comentarii Facebook