Vineri 22 Noiembrie

Clujul caută un teren de 20.000 de mp pentru construcția unui Spital Pediatric Monobloc

 

Pentru că alegerile bat la ușă, în 2019 alegeri europarlamentare, prezidențiale și apoi cele locale, în 2020, aleșii județeni au lansat campania de căutare a unui teren de 20.000 de mp pentru construcția unui spital. 

 

Consiliul Județean Cluj a postat, pe pagina oficială de internet a instituției, documentația de atribuire privind achiziția publică a unui imobil - teren și construcție care să găzduiască viitorul Spital Pediatric Monobloc.

 

Până în data de 19 octombrie, toți cei interesați să vândă un imobil ce corespunde cerințelor din documentație, sunt așteptați să depună oferte la sediul Consiliului Județean. După această etapă, în funcție de interesul manifestat de ofertanți, vom ști dacă putem cumpăra o clădire deja existentă sau vom trece la achiziția unui teren pe care să construim un spital menit să reunească secțiile împrăștiate azi în tot orașul”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

 

Potrivit documentației, forul administrativ județean intenționează achiziționarea unui imobil cu o suprafață cuprinsă între 3,15 și 5,5 hectare, cu o suprafață utilă a construcției de circa 15.000 mp, respectiv cu o suprafață construită desfășurată de aproximativ 20.000 mp. Imobilul în cauză trebuie să fie situat pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca sau în intravilanul localităților limitrofe acestuia. Construcția trebuie să fie ușor accesibilă, să fie dotată cu utilități, să aibă o vechime de maxim 20 de ani, cu posibilitatea de a fi modificată în vederea adaptării acesteia la destinația de ”Spital pediatric monobloc”.

 

Condițiile tehnice minime ale imobilului ce urmează a fi achiziționat, precum și documentele obligatorii pe care ofertanții trebuie să le depună sunt detaliate în Documentația de atribuire ce poate fi consultată accesând link-ul: http://www.cjcluj.ro/anunt-achizitie-imobil-pentru-spital-pediatric-monobloc/. Departajarea ofertanților care îndeplinesc condițiile minime se va face în funcție de criteriile de ierarhizare și factorii de evaluare stabiliți, de asemenea, în documentația de atribuire.

 

Până acum, în ultimii 2 ani, Consiliul Județean Cluj nu s-a evideniat prin nimic. Centrul ecologic de deșeuri este tot neterminat, drumurile județene nu sunt asfaltate (fiind terminate anumite porțiuni, iar altele plombate) și spitalele de copii sunt împrăștiate în mai multe puncte din oraș.

 

Șefii de la Consiliul Județean Cluj și-au mai făcut campanie electorală o dată, în intervalul 2008 - 2012, pe spatele spitalului regional de urgență Cluj, despre care Alin Tișe a vorbit în permanență și care nu este terminat nici în acest moment. Între timp, a fost mutat la Ministerul Sănătății și nici de acolo nu sunt vești foarte bune. S-ar putea să se înceapă lucrul în 2019.

Comentarii Facebook