Clujul rămâne fără metrou? Sabin Sărmaș: ”Am informații că finanțarea din PNRR e pe cale să fie pierdută/ Daca e așa, proiectul nu se va mai face” VIDEO

Deputatul Sabin Sărmaș trage un semnal de alarmă cu privire la proiectul metroului din Cluj, care s-ar afla pe punctul de a pierde finanțarea europeană. Sărmaș spune că, în acest caz, proiectul nu se va mai face:

”Am informații ca finanțarea din PNRR pentru metroul de la Clujj e pe cale să fie pierdută.

Ca să fie foarte clar, dacă asta se va întâmpla, indiferent de ce declarații vor mai apărea, proiectul metroului nu se mai face. Ca deputat de Cluj și reprezentant al celor 37.017 clujeni care m-au votat, adresez două întrebări Primăriei Cluj Napoca:

Prima : Este adevărat că au existat vicii de procedură în procesul de achiziție pentru construirea metroului care pun în pericol finanțarea din PNRR?

A doua: Este adevărat că din cauza întârzierilor mari în construirea magistralei de metrou (avem doi ani de zile), Comisia Europeană a anunțat că e posibil să ne retragă finanțarea?” a declarat Sabin Sărmaș.

El a subliniat importanța proiectelor de infrastructură pentru Cluj-Napoca:

Dacă nu vom avea metrou, dacă nu vom avea centura, dacă nu vom avea servicii funcționale în cartiere sau infrastructură pentru transport alternativ, traficul în Cluj va deveni infernal. E nevoie să discută transparent și să aflam din timp ce se face, ce nu se face și să vedem împreună ce ne rămâne de făcut.

Știți care e riscul? Să se întâmple ca în cazul proiectului centurii, când Emil Boc știa că licitația trebuie anulată dar încerca cu disperare să găsească bani în plus pentru proiect, în timp ce în plină campanie electorală le spunea clujenilor că totul este ok, pentru ca el și partidul său să nu aibă de pierdut. Dar voi l-ați prin la șmecherie și l-ați taxat la vot.

Situația acum nu e diferită. În timp ce finanțarea e în aer ni se spune să stăm liniștiți că totul este în regulă. De ce? Pentru că vin alegeri parlamentare și trebuie ca partidul să n-aibă probleme.

Ca deputat de Cluj am mai multe pârghii pe care le voi folosi în beneficiul transparenți și al clujenilor. Voi trimite solicitări privind stadiul finanțării către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, către Ministerul Transporturilor și evident către Primăria Cluj Napoca

Alegerile au trecut. Boc e primar, are majoritate în Consiliul Local, nu există niciun motiv ca realitatea să fie ascunsă. Clujul este mai important decât liniștea unui partid, fie și în an electoral. Clujenilor nu le pasă de partide politice ci de dezvoltarea și bunăstarea propriului oraș” a mai spus deputatul de Cluj


Comentarii Facebook