Clujul riscă să rămână fără apă potabilă: ”Dacă udați grădinile, alții vor ramane fara apa de băut și spalat!”
Clujenii consumă prea multă apă, anunță Compania de Apă Someș.
”În aceasta perioada, odată cu restricțiile de circulație și cu urmarea de către noi toți a recomandărilor privind atenția crescută pentru spalatul mainilor, feței, alimentelor etc, consumul de apa al populației a crescut.
Coincidență face ca sosirea primăverii și mai ales timpul extrem de favorabil să fi dus, începând cu ultimul sfârșit de săptămână, la o creștere semnificativă a consumului de apă potabilă distribuită prin sistemul public, în particular în zona rurala din aria deservita de companie în județele Cluj și Sălaj, cea mai mare parte din acest consum crescut fiind datorat derulării activităților agricole și de grădinărit”, anunță Compania.
Aceștia cer ”concetățenilor care derulează astfel de activități agricole sa reducă la minim utilizarea apei potabile pentru scopuri agricole și de gradinarit, utilizând pe cat posibil apa din alte surse (fantani, puturi etc.). Dacă utilizatorii nu fac eforturi de a reduce consumul de apa potabila pentru agricultura, exista posibilitatea ca aceia aflați la capetele de retea sa fie privati de dreptul vital de a avea minimul de apa pentru spălat, băut și alte necesitati minime.
Reamintim tuturor utilizatorilor ca legislația în vigoare descurajează utilizarea apei potabile distribuită prin rețelele publice în alte scopuri decat pentru satisfacerea nevoilor strict gospodaresti. Aceste prevederi sunt cuprinse și în contractul de furnizare/prestare a serviciului încheiat de CASA cu fiecare client.
Potrivit prevederilor art.229, din Ordinul nr.88/2007 al ANRSC (Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodărie Comunală), “Utilizatorul este obligat: b) sa asigure folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua de alimentare cu apa, prin încadrarea în normele de consum pe persoana, unitatea de produs sau puncte de folosinta, conform debitelor prevăzute în standardele în vigoare; c) sa utilizeze apa numai pentru folosințele prevăzute în contractul de furnizare a serviciilor(…)”.
8 Comentarii
sa primiti cu paine si sare corpul de control de la Bucuresti, sa vedem unde sunt investiitile in retea.
Compania asta sa nu mai ameninte cetatenii cu 'scrie in lege ceva", mai degraba sa isi faca treaba ei
Hai ma lasati vrajeala asta. Dati drumul la robinet ca e destula apa in Tarnita. Nu aveti voi pompe, tevi si ce mai trebuie... Sunteti de circ ! :))
@asd asd: a fost seceta in ultimele luni și rezervele scad in toată țara, da tu ești expert.
Pai nu udam gradinile..mai bine caram apa la hergeliile de cai!
Boc minte! Cata agricultura se face in Cluj?
@Boc isi bate joc: S-ar putea ca in zone de case mai vechi burghezimea rosie sa nu aiba apometre, si-atunci e foarte posibil. Noi, fraierii de la bloc platim tot ce consumam, asa ca nu cred ca acolo a crescut consumul.
@Volodea: mai gandeste...La casa platesc ff putin la apa(fara canalizare) cand consum, dar lunar dau pe vidanja minim 300lei...sarakilor
@TaNaToS: te caci cam mult besinosule