Clujul va renunța la focurile de artificii? Boc: „Tot mai puține, spre zero”


Iubitorii de animale din Cluj-Napoca îi cer primarului Emil Boc de mulți ani să anuleze focurile de artificii de la evenimentele care au loc în oraș. Se pare că anularea spectacolelor cu focuri de artificii este tot mai aproape.

Subiectul a fost abordat de primarul Clujului la un post de radio local, unde edilul a comentat că a fost impresionat de show-ul de la Jocurile Olimpice, fără artificii. 

„A fost cea mai fastuoasă ceremonie de deschidere pe care am văzut-o eu vreodată. Pentru prima dată n-am văzut focuri de artificii la Jocurile Olimpice. Asta trebuie să fie direcția, apropos de dimensiunea verde despre care tot vorbim. Utilizarea jocurilor de lasere cu muzică și jocuri de lumini, acesta trebuie să fie viitorul”, a declarat Emil Boc, la Ziua Live.

Întrebat dacă într-un termen mediu, la Cluj se va renunța la focurile de artificii, primarul a oferit un răspuns tranșant:

„Eu am spus asta: Clujul se îndreaptă spre dimensiunea asta de a renunța, încet dar sigur, la focurile de artificii. Trecem pe drone, pe jocuri de lumini și lasere. În direcția asta merge orașul: tot mai puține spre zero focuri de artificii.

Va fi o tranziție ca oamenii să vadă și să înțeleagă de ce e necesară această măsură. Sigur, e nevoie de multă comunicare. E o formă de respect pentru mediu, pentru animalele de companie și nu în ultimul rând pentru a arăta dimensiunea inovatoare a Clujului, la fel cum a procedat Parisul”.

Comentarii Facebook