Vineri 22 Noiembrie

Consilierii USL îl acuză pe Boc de proastă manageriere a Primăriei: ”Este o casă fără stăpân”


Consilierii USL au evidențiat o serie de probleme pe care Primăria Cluj-Napoca nu le-a făcut publice, erori descoperite într-un raport al Curții de Conturi, și îl acuză pe Emil Boc de slabă conducere a instituției.

Am ajuns la concluzia că adesea lucrurile pe care le spunem în Consiliul Local ar fi necesar să fie ascultate de puterea locală. Avem câteva exemple cu privire la o practică generalizată din Primărie, care perpetuează eroarea. Elementul comun tuturor constatărilor din acest raport este următorul: lipsește controlul intern. De regulă entitatea care asigură pârghiile pentru control intern este conducătorul instituției, în cazul nostru primarul municipiului”, a declarat consilierul local Claudia Anastase.

Astfel, consilierii USL îl acuză pe primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, de o ”demagogie continuă”, precizând că deși acesta anunță că instituția condusă de el este cea mai transparentă din țară, ascunde rapoarte ale Curții de Conturi timp de mai multe luni.

Primăria este o casă fără stăpân. Asta înseamnă că din cele câteva sute de angajați, fiecare muncește după cum consideră, cum crede că trebuie să aplice procedurile, iar cel care este ales, în speță primarul Emil Boc, să coordoneze activitatea acestei instituții o face la modul cel mai superficial. Iată că vin rapoarte succesive ale Curții de conturi care ne arată același lucru. Noi am primit raportul luni. El a fost emis în urmă cu 6-7 luni. Vreau să fac din nou referire la domagogia continuă pe care Emil Boc o face față de transparența instituției pe care o conduce. Cum poți să mai spui că tu conduci cea mai transparentă administrație din țara aceasta când tu ascunzi opiniei publice raportul Curții de Conturi timp de 7 luni, mai ales când ai abateri serioase în respectivul raport, în condițiile în care Curtea de Conturi ți-a solicitat printr-o adresă scrisă, în mod direct ție, primar Emil Boc, să pui la dispoziție respectivul document consilierilor locali în termen de 15 zile de la primire”, a mai declarat Oniga.

Consilierul PSD pune la îndoială și moralitatea prin care edilul oferă contracte prin atribuire directă apropiaților săi.

Datorită faptului că, casa este fără stăpân, la fel se duc și banii publici, pe diverse și diverse contracte, care sunt enumerate în raportul Curții de Conturi. Sunt și contracte de casă ale apropiaților, membrilor sau foștilor deputați și senatori din PDL, care au contracte cu municipalitatea”, mai punctează Oniga.

Până în 15.000 de euro poți face atribuire directă, fără să urmezi procedurile de licitație. Cu surprindere am constatat că există cel puțin 3 contracte care se închid la 14.885 euro, 14.950 euro, toate la diferențe de 10-15 euro. Sigur, este în zona de legalitate, însă când vezi trei contracte succesive cu aceeași firmă, în același an, ne ridică cel puțin semne de întrebare asupra moralității”, a completat consilierul local din partea PSD.

Comentarii Facebook