Consiliul Județean Cluj a preluat terenul pentru construirea Spitalului Regional de Urgență
Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat actele pentru preluarea terenului pe care va fi construit Spitalul Regional de Urgență Cluj.
Este vorba despre un teren de 8,4 hectare în Florești, unde pâna acum era un depozit de muniție. Consiliul Județean a mai preluat în trecut încă 6 hectare în Florești, iar Spitalul Regional de Urgență va fi construit pe 14,4 hectare, în Florești.
”Am căzut de acord asupra limitelor de teren pe care le vom prelua pentru construirea viitorului Spital Regional de Urgență. Colegii mei din aparatul propriu al instituției au obținut și înscrisurile de carte funciară care atestă drepturile de proprietate asupra acestui teren, pentru a fi siguri că nu vom avea probleme, că nu există nici un litigiu care să aibă drept obiect suprafețele aflate în discuție. În acest moment există o problemă, respectiv o proprietate a Bisericii Române Unite cu Roma (greco-catolică), dar am avut deja discuții și cu reprezentanții acestei instituții care sunt dispuși să accepte un schimb de teren. Anul viitor vom actualiza studiul de fezabilitate necesar, iar apoi vom demara procedurile de licitare a lucrărilor de construire, astfel încât la sfârșitul acestui prim mandat să finalizăm o investiție așteptată nu doar de clujeni, ci de întreaga regiune”, a declarat Horea Uioreanu, președintele Consiliului Județean Cluj.
Proiectul privind construirea unui spital regional de urgență la Cluj datează din anul 2007, primul amplasament vizat fiind în comuna Apahida. Acest proiect fusese aprobat de Ministerul Sănătății și prins în planul de investiții al acestei instituții.
După iunie 2008 locația a fost schimbată de puterea locală de la acea vreme și de Guvernul Boc, ceea ce a determinat întârzierea cu mai bine de patru ani a acestei investiții.
5 Comentarii
Initial trebuie gandit temeinic daca locul stabilit respecta cerintele unui astfel de spital. Altfel ne trezim ca repetam greseala cu stadionul: il construim si apoi ne dam seama ca nu prea avem nevoie de el acolo unde este amplasat. Altfel, intr-adevar este mare nevoie de un spital de urgenta.
heliport !!!!
Acolo se va face o sosea care va lega Autostrada Transilvania de Drumul Sf Ioan (intrare in Cluj prin Manastur: Bucium - Islazului). Un spital regional este facut pentru o intreaga regiune, nu doar pentru Cluj. Pentru urgente va exista un helioport.
ce fata de laba-trista are taranul asta de uioreanu'
cat de lipsit de inteligenta trebuie sa fii ca sa alegi sa faci Spital Regional de Urgenta pe cea mai aglomerata sosea din jurul Clujului? Pe ruta Cluj-Floresti este foarte aglomerat si acum, exista blocaje dimineata si seara, niste inteligenti s-au gandit ca pe acest traseu mai trebuie adaugat si traficul catre spital... Probabil ca "inteligentii"… Citeste mai departe