Vineri 22 Noiembrie

Consiliul Județean Cluj vinde spațiile în care funcționează 98 de cabinete medicale

 

Consiliul Județean Cluj vine către medici spațiile în care funcționează 98 de cabinetel medicale din Cluj-Napoca.

 

Aceste imobile au următoarele locaţii: str. Horea, nr. 40, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 49, str.T.Vuia nr. 49, str.Padin nr. 20, str.Galaxiei nr. 13, str.G.Alexandrescu nr. 5, str.V.Babeş nr. 1, str. Băiţa nr. 9 şi str. Fântânele nr. 3. 

 

Din cele nouă imobile, în prezent sunt întabulate patru şi anume: imobilul situat pe strada Horea nr. 40, imobilul situat pe strada Galaxiei nr. 13, imobilul situat pe str. Băiţa nr. 9 şi imobilul situat pe B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 49, imobile cărora le este aplicabilă procedura de vânzare într-o primă etapă. ”Scoatem la vânzare în această primă etapă 47 de cabinete. Pe măsura ce se va încheia procesul de întabulare şi celelalte imobile vor intra în procedură de vânzare. Toţi chiriaşii şi-au exprimat intenţia de cumpărare a acestor spaţii în condiţiile fixate de Consiliul Judeţean.

 

În vederea valorificării în condiţii de eficienţă şi rentabilitate a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi medicale/conexe şi a terenurilor aferente, preţul se va achita integral de către cumpărător, la încheierea contractului de vânzare-cumpărare în formă autentică”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Decizia finală va fi luată în ședința Consiliului Județean Cluj de luni, 29 iulie, iar vânzarea se va face printr-o comisie pentru vânzarea spaţiilor medicale şi a uneia de contestaţie.

 

Cele două comisii urmează ai aibă în componenţă: două persoane din aparatul de specialitate; un reprezentant al autorităţii de sănătate publică judeţene; un reprezentant al colegiului teritorial al medicilor şi, după caz, un reprezentant al colegiului teritorial al medicilor dentişti; un reprezentant al direcţiei generale a finanţelor publice judeţene; doi consilieri judeţeni.

 

Deoarece spaţiile cu destinaţia de cabinete medicale sau în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical şi terenurile aferente acestora se vând numai dacă este clarificată situaţia lor juridică,  vom declanşa procedurile necesare pentru achiziţia unor servicii de cadastru pentru efectuarea măsurătorilor în vederea actualizării datelor de carte funciară şi întocmirea documentaţiilor cadastrale de dezlipire şi înscriere în cartea funciară a dreptului de proprietate a judeţului Cluj. După ce această etapă va fi finalizată, vom achiziţiona servicii de evaluare, pentru a stabili preţul corect al acestor spaţii.

 

La această dată Consiliul Judeţean Cluj colectează din redevenţele plătite de medici pentru cabinete aproximativ 5000 de euro/an”, a mai spus Uioreanu.

Comentarii Facebook